Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

«Πριν τον γάμο» της Λαμ Θι Κιμ Φουνγκ

Έσβησε την μηχανή της Jaguar και πέταξε τα κλειδιά στον παρκαδόρο. Ήρθε με τo  Versache γαμπριάτικο κουστούμι του, που του ταίριαζε γάντι αφού ήταν ειδική παραγγελία για αυτόν, δώρο από την Βέρα Καρρά, την πάμπλουτη κληρονόμο και μέλλουσα γυναίκα του.

Είχαν γνωριστεί σε ένα επαγγελματικό δείπνο και της είχε “γυαλίσει” από την πρώτη στιγμή. Ψηλός, αρρενωπός, με ευγενικούς τρόπους αλλά και συνάμα δυναμικός και καλός συνομιλητής, την καταγοήτεψε και έκλεισε αμέσως την δουλειά. Το γραφείο του θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της εταιρείας της έναντι μιας παχυλής αμοιβής. Αυτή ήταν μια εντυπωσιακή γυναίκα γύρω στα πενήντα αλλά με το ζόρι έδειχνε σαραντάρα. Τον προσκάλεσε μετά το δείπνο για ένα ποτό και κατέληξαν στο σπίτι της, στο τεράστιο με ουρανό, κρεβάτι της. Πάντα έπαιρνε αυτό που ήθελε. Δεν τον ρώτησε τίποτα, αν έχει σχέση, αν ήταν παντρεμένος, απλά του ζήτησε να πάρει άδεια και να μείνει μαζί της τις επόμενες μέρες. Ο Άρης σκέφτηκε για μια στιγμή την γυναίκα του, την Δανάη, αλλά μπροστά στην ανέλπιστη τύχη του δεν δίστασε ούτε λεπτό, βούτηξε με τα μούτρα, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, έκανε τα πάντα τέλεια, ήταν τέλειος εραστής, περιποιητικός, με κατανόηση, προέβλεπε την κάθε της ανάγκη, έπαιξε τέλεια τα χαρτιά του, τον ερωτεύθηκε τρελά. Στο τέλος του μήνα βρήκε το θάρρος να της κάνει την πρόταση και αυτή είπε το ναι.

Τώρα, μια ώρα πριν παντρευτεί, έχει ραντεβού με την Δανάη στο μπαρ του Βalux όπου και θα γίνει και το γαμήλια δεξίωση, κοντά στο δημαρχείο Γλυφάδας για να υπογράψουν το συναινετικό διαζύγιο, ώστε να μπορέσει να απρόσκοπτα να προχωρήσει στον γάμο του.

Είναι τόσο εκπληκτικά όμορφος και τέλειος με αυτό το κουστούμι, σκέφτηκε η Δανάη και τώρα θα τον χαίρεται αποκλειστικά η άλλη. Έχει στερηθεί πολλά στην ζωή του, πέρασε πολύ δύσκολα μέχρι να ορθοποδήσει, πράγμα που τον κατέστη τυχοδιώκτη και κυνηγούσε τις ευκαιρίες για τα μεγάλα σαλόνια και την πολυτελή ζωή. Την διαβεβαίωσε ότι αυτή αγαπούσε από τότε που γνωρίστηκαν και για πάντα αλλά τον χρειαζόταν αυτόν τον γάμο για την κοινωνική του ανέλιξη και αφού τον αγαπούσε και η Δανάη τόσο, θα έπρεπε να κάνει μια υποχώρηση γιατί στο κάτω κάτω για τους δυο τους δούλευε, για να αποκτήσουν αυτό που ήθελαν και να πιάσουν την “καλή”. Όμως πόσο αληθινά αγαπάς όταν κάνεις τα συναισθήματα σου πέρα; Πόσο αληθινός είναι ο έρωτας σου όταν τον κλειδώνεις σε ένα ντουλάπι ή του βάζεις μια τιμή και τον πουλάς εδώ και εκεί; Ακόμα και το παράτολμο σχέδιο του να πήγαινε κατά ευχήν, ποιος εγγυάται ότι θα τηρήσει τον λόγο του απέναντι της; Αλλά ακόμα και αν τηρούσε την υπόσχεση του, η ίδια θα ήθελε να είναι με έναν άνθρωπο αδίστακτο που ξεπουλιέται έτσι έστω και αν αυτό αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου; Ο έρωτας τους θα περνούσε δια πυρός και σιδήρου, θα άντεχε και μετά από όλα αυτά? Θα ήταν το ίδιο ή θα έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί η σχέση τους; Όπως και να έχει η κατάσταση η ίδια τον αγαπούσε πολύ οπότε δεν μπορούσε παρά να του δώσει αυτό που αυτός ζητούσε, το διαζύγιο για να προχωρήσει στο σχέδιο του και να ελπίζει ότι θα τηρήσει τον λόγο του. Η καταραμένη γοητεία του!

-Βλέπω οι προετοιμασίες καλά κρατούν, είναι πολύ όμορφα όλα. Συγχαρητήρια! Του είπε με
μια δόση ειρωνείας.

-Δεν θέλω να στεναχωριέσαι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην ζωή.

-Ναι, βέβαια, δεν σου πέφτει το λαχείο κάθε μέρα, πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία όταν παρουσιάζεται.

-Αυτό κάνω, τίποτα το προσωπικό, μην το παίρνεις κατάκαρδα, άλλωστε θα σε αποζημιώσω πλουσιοπάροχα, όπως είπαμε.

-Τελικά όλα έχουν μια τιμή σε αυτή την ζωή, ποια είναι η δική σου;

-Έλα Δανάη το έχουμε ξανασυζητήσει αυτά, ας τελειώνουμε και ας προχωρήσουμε με το σχέδιο.

-Είσαι καλός στις μηχανορραφίες, πρέπει να το παραδεχτώ... Πόσο καιρό θα περιμένω; Πόσους μήνες, χρόνια;

-Όσο χρειαστεί. Σήμερα υπογράφει την θανατική της καταδίκη στο δημαρχείο...

Και  ίσως εγώ την δική μου, με το διαζύγιο...σκέφτηκε η Δανάη.

«Γυναίκες, πόσο εύκολο είναι να τις χειριστείς», σκέφτηκε ο Άρης...

 

Συγγραφέας: Λαμ Θι Κιμ Φουνγκ – Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου