Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

«Σμύρνης Ενθύμιον», η δεύτερη ποιητική συλλογή του σπουδαστή της Tabula Rasa, Παναγιώτη Ορνιθόπουλου.


Ο σπουδαστής  του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Παναγιώτης Ορνιθόπουλος,
κυκλοφόρησε τη δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Σμύρνης Ενθύμιον», από τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ.




Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο ΟΣΤΡΙΑ (Χέυδεν 3 Αθήνα,  κοντά στο σταθμό ηλεκτρικού Βικτωρία).

Θα μιλήσουν για το βιβλίο, η φιλόλογος Μαίρη Μαρούλη κι ο ζωγράφος, φιλόσοφος και ποιητής Αντώνης Κανάκης. 

Θα τραγουδήσει Σμυρναίικα τραγούδια ο τραγουδοποιός Βασίλης Σαλταγιάννης με το Γιάννη Σταύρου να τον συνοδεύει στο μπουζούκι.

Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή:
Ξαναζωντανεύει η παλιά Σμύρνη,  η κοσμοπολίτισσα, η αρχόντισσα, η γοητευτική. Οι όμορφες συνοικίες της, τα έθιμά της, οι ωραίοι της άνθρωποι. 
Ξαναζούμε τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην Έξοδο του μικρασιατικού Ελληνισμού. Δενόμαστε με τους πρωταγωνιστές των ποιημάτων,  νιώθουμε τους έρωτές τους, τα δεινά και τα πάθη τους, τις συγκινήσεις τους, τα αδιέξοδα τους. Σαν μικρά μυθιστορήματα μοιάζουν τα ποιήματα,  αφού μέσα σε λίγους στίχους ανακαλύπτουμε κόσμους και ζωές ανθρώπων πλασμένων από τα ίδια υλικά που είμαστε πλασμένοι κι εμείς, μέσα από έναν καμβά πλουσίων συναισθημάτων. Εν τέλει η Σμύρνη είναι η ίδια η ζωή. Είναι Μνήμη. Στέκεται πλάι στο σύγχρονο άνθρωπο και του υπενθυμίζει πως είναι επίκαιρη, διαχρονική. Ένα ταξίδι στην Ιστορία, στο Χρόνο, ένα ταξίδι του νοήματος της ζωής. 


Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τoν Παναγιώτη Ορνιθόπουλο και του εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου