Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

«Λεωφορείον ο πόθος», του Τένεσι Ουίλιαμς για τη σπουδάστρια μας Σωτηρίου Κατερίνα


Η σπουδάστρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Κατερίνα Σωτηρίου, συμμετέχει στο θεατρικό έργο «Λεωφορείον ο πόθος», του Τένεσι Ουίλιαμς, στο Διάχρονο θέατρο σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα.  


Στο «Λεωφορείον ο Πόθος», ο Ουίλιαμς ξεσκεπάζει τα μύχια του συναισθηματικού κόσμου του καθένα από εμάς, επισημαίνοντας ότι το σύνολο των ηθικών κανόνων, που διέπουν τις κοινωνίες ανά εποχή, είναι ευθέως ανάλογο με τις ελεύθερες ή μη ελεύθερες αντιλήψεις των ανθρώπων. Το έργο γράφτηκε το 1947 κι ανέβηκε για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη την ίδια χρονιά σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν ενώ το 1949, έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και το βραβείο Πούλιτζερ, ανέβηκε στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία Λώρενς Ολίβιε. Το 1951, έγινε διάσημο σε όλον τον κόσμο με την πολυβραβευμένη μεταφορά του στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν και με πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λη, που είχε υποδυθεί την βασική ηρωίδα Μπλανς Ντυμπουά στο Λονδίνο και τον Μάρλον Μπράντο που είχε υποδυθεί το κεντρικό ρόλο του πολωνού μετανάστη Στάνλεϋ Κοβάλσκι στη Νέα Υόρκη.


Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας

Σκηνικά: Ιωάννα Κατσιαβού

Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

Χορογραφίες: Μαρία Ρέτσα

Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Στους βασικούς ρόλους:
Μαίρη Βιδάλη (Μπλανς)
Γιώργος Παράσχος (Στάνλεϋ)
Δημήτρης Δρακόπουλος (Μιτς)
Κατερίνα Σωτηρίου (Στέλλα)

Μαζί τους, οι συνεργάτες του Διάχρονου: Αλέξανδρος Μυρώδης, Μαρία Γούλα, Λουκάς Τζιάννης, Έλενα Γιαννακάκη και πρόσωπο σκηνοθετικής παρέμβασης ο Μανώλης Ιωνάς σε φιλική συμμετοχή.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 21:30 & Κυριακή 19:30

Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια: 15€.

Άνεργοι, φοιτητές και άνω των 65: 12€, ατέλειες: 5€.

Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη
Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου