Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Συμμετοχή από την καθηγήτρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Μαρία Σβαρνιά, στη σειρά ντοκιμαντέρ "Ποίηση: η υπέρβαση των λέξεων"


Η καθηγήτρια ποίησης και φιλοσοφίας του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, Μαρία Σβαρνιά, συμμετέχει στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ που πραγματοποιούν τα «Κίτρινα Παπούτσια», όπου αναζητούν την ουσία των πραγμάτων, των εννοιών, των ενεργειών. Ερευνούν, μελετούν και ορίζουν ξανά τα πράγματα. Συναντούν επιστήμονες, καλλιτέχνες, ποιητές, καθηγητές, αναζητητές της αλήθειας, μελετητές, στοχαστές, απλούς ανθρώπους κ εμβαθύνουν στο νόημα της ζωής. Με τρόπο απλό άμεσο κ ξεκάθαρο καθετί θολό ξεκαθαρίζει, καθετί μπερδεμένο ξετυλίγεται.


Πρώτο επεισόδιο: Ποίηση: Η Υπέρβαση των Λέξεων. Η σχέση της με τη ζωή , τον θάνατο , την αλήθεια την αρμονία τα απωθημένα κ τις εμμονές.

Συνοδοιπόροι σ' αυτό το επεισόδιο η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, η ιστορικός τέχνης και καθηγήτρια ποίησης & φιλοσοφίας Μαρία Σβαρνιά, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης, η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη, ο ποιητής και εκπαιδευτικός Δημήτρης Αγγελής, ο κριτικός λογοτεχνίας και εκδότης του περιοδικού "Αναγνώστης" Γιάννης Μπασκόζος, η βραβευμένη ποιήτρια Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, η ηθοποιός Νίκη Παληκαράκη, ο ποιητής Παναγιώτης Κουβαλάκης κ.α

Μπορείτε να δείτε το πρώτο επεισοδίο της σειράς "ΠΟΙΗΣΗ: Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ" πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου