Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Νέο σεμινάριο υποκριτικής – practical aesthetics από τον Μάνο Ψιστάκη στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa


Την Τετάρτη 04 Νοεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική - practical aesthetics» με καθηγητή τον Μάνο Ψιστάκη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να γνωρίσεις όλες τις τεχνικές υποκριτικής σε ένα σεμινάριο;

Λίγα λόγια για το μάθημα:
Η πιο μοντέρνα μέθοδος υποκριτικής των «Πρακτικών Αισθητικών»,
που συνδυάζει την αρχική διδασκαλία του Stanislavski και την εξέλιξή της μέσω των Strasberg και Stella Adler, στις αλλαγές που έφερε ο Meisner, με τον απόλυτο ρεαλισμό και την πλήρη συναίσθηση, σε συνάρτηση με την Φιλοσοφία του Επίκτητου.
Μέσα από ασκήσεις, οι σπουδαστές θα υιοθετήσουν τις πολύ σημαντικές αλλαγές και προσθήκες του Meisner στην αρχική μέθοδο. Μέσα από μεγάλα έργα του μοντέρνου παγκόσμιου θεάτρου, θα προσεγγίσουμε τους νέους τρόπους ερμηνείας και θα εξαλείψουμε το Over – Acting, καθώς και τις περισσότερες ανθρώπινες αδυναμίες που ο ηθοποιός, μεταφέρει από τον χαρακτήρα του, στην ερμηνεία των ρόλων.
Οι σπουδαστές, μπροστά σε κάμερα, θα κληθούν να ερμηνεύσουν ολόκληρες σκηνές από τις κορυφαίες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.
Οι σπουδαστές θα διδαχτούν την θετική επίδραση που έχουν οι υπόλοιπες καλές τέχνες στην τέχνη του θεάτρου, και πως βοηθούν και καλλιεργούν έναν πιο ολοκληρωμένο σύγχρονο καλλιτέχνη. Θα ασχοληθούμε με ασκήσεις ορθοφωνίας, που θα λύσουν τα οποιαδήποτε βασικά προβλήματα και θα βοηθήσουν τα εκφραστικά μας μέσα.
Με μελέτη και αρκετή εξάσκηση, οι σπουδαστές θα πρέπει να φτάσουν στο επίπεδο να μπορούν, έχοντας λύσει τις αδυναμίες τους, να φτάσουν στο σημείο να μπορούν «Να σκεφτούν, ΠΡΙΝ ερμηνεύσουν, ώστε να μπορέσουν να ερμηνεύσουν, ΧΩΡΙΣ καν να σκέπτονται».
Η μέθοδος των «Πρακτικών Αισθητικών», είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και δημιουργεί έναν μοντέρνο, σκεπτόμενο, πολύπλευρο ηθοποιό.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Η σημασία της πρόβας των ηθοποιών, πριν βρεθούν καν στο πλατό των γυρισμάτων ή στη θεατρική σκηνή, μπροστά στον σκηνοθέτη τους.
  • Η διαδικασία των μικρών ή αν χρειαστεί και μεγάλων αλλαγών στο κείμενο, μέχρι οι ατάκες του συγγραφέα να γίνουν «βατές» και να περνούν με ανθρώπινο και φυσικό τρόπο, μέσα από την ερμηνεία.
  • Η επαγγελματική συμπεριφορά των ηθοποιών απέναντι στον σκηνοθέτη, αλλά και τους συναδέλφους τους.
  • Ο αυτοσχεδιασμός, ως μέσον κάλυψης «κειμενικού» «κενού».
  • Ο αυτοσχεδιασμός, ως μέσον έκφρασης στοιχείων που οι ηθοποιοί θέλουν να εισαγάγουν στο έργο, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο κείμενο και στα διδάγματα των συγγραφέων.
  • Τα υποκριτικά «αντανακλαστικά» πάνω στη σκηνή του θεάτρου, αλλά και στο κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό πλατό.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη 20:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου