Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ο Αντώνης Παππάς στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Με χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον στιχουργό και σκηνοθέτη, Αντώνη Παππά, ο οποίος θα διδάξει το σεμινάριο «Σύγχρονος στίχος» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2020.

Ο Αντώνης Παππάς σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ευγενίας Χατζίκου και εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη

Ξεκίνησε την καριέρα του στο πεντάγραμμο από την ηλικία των 19 ετών. Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Τερζής, ο Άκης Δείξιμος, ο Πάνος Καπίρης, ο Παναγιώτης Μαθιέλης, ο Μάριος Ψιμόπουλος, ο Κώστας Λογοθετίδης, ο Νίκο Ορφανός, ο Χάρης Χαλκίτης και πολλοί άλλοι.

Έγραψε τραγούδια για πολλούς Έλληνες τραγουδιστές, όπως για τους:  Άννα Βίσση, Γιώργο Μαζωνάκη,  Έλενα Παπαρίζου, Καίτη Γαρμπή,  Πασχάλη, Νίκο Μαρκόπουλο, Βασίλη Καρρά, Νίκο Οικονομόπουλο, Σάκη Ρουβά, Κωνσταντίνα, Γιάννη Πλούταρχο, Πέγκυ Ζήνα,  Λάμπη Λιβιεράτο, Άντζυ Σαμίου, Άγγελο Διονυσίου, Δημήτρη Κοντολάζο, Λευτέρη Πανταζή, Στέλιο Ρόκκο και πλήθος άλλων.

Εκπροσώπησε δύο φορές την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision: το 1995 με το τραγούδι "Ποια προσευχή" και ερμηνεύτρια την Ελίνα Κωνσταντοπούλου και το 2001 με το "I would die for you" και ερμηνευτές τους Antique κατακτώντας για πρώτη φορά την τρίτη θέση για τη χώρα μας.

Σήμερα ζει στην Αθήνα και γράφει και σκηνοθετεί τις δικές του μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σύγχρονος στίχος» πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου