Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

«ΝΑΜΑστε» με τη συμμετοχή του σπουδαστή της "Tabula Rasa", Δημήτρη Καραγεωργίου

Ο  σπουδαστής του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής, του εργαστηρίου Tabula Rasa, Δημήτρης Καραγεωργίου, συμμετείχε στην παράσταση «ΝΑΜΑστε»

Η Θεατρική ομάδα  της Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση « ΝΑΜΑστε », στο θέατρο Σοφούλη.

Νάμα είναι το ζωογόνο ύδωρ ,το αθάνατο νερό. Η πηγή έμπνευσης και σοφίας για τους αρχαίους Έλληνες . Επίσης Νάμα είναι και το κρασί για την θεία μετάληψη που μοιράζεσαι το θείο σώμα και πνεύμα .Νάμαστε είναι και έκφραση του λαού ότι «είμαστε εδώ». Στα Σανσκριτικά σημαίνει “Υποκλίνομαι σε εσένα”. Στην ουσία σημαίνει «Το φως μέσα μου υποκλίνεται στο φως μέσα σου». Ανάμεσα σε όλα τα άλλα είναι η λέξη που εκφράζει ευγνωμοσύνη, αλλά και δείχνει ουσιαστικό σεβασμό και την ανάγκη ειρήνης μέσα μας και γύρω μας.

Με αυτές τιςαξίες πορευτήκαμε στον φετινό κύκλο της Συναισθηματικής διαλεκτικής με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα από τις συναντήσεις μας, είναι αυτή η παράσταση σε σκηνοθεσία και διασκευή του Στέλιου Καλαθά με εξαιρετικά κείμενα και ρόλους που έχουν ως αφορμή τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξέλιξη τους στον χρόνο .

Κείμενα επίκαιρα, καυστικά, χιουμοριστικά και σύγχρονα .Ήρωες και χαρακτήρες « εύγλωττοι » ομιλητές συναισθημάτων, που δεν φοβούνται την αυτο-αποκάλυψη και που θα παρασύρουν τους θεατές σ’ ένα παιχνίδι ταύτισης, σκέψης και χαράς.


 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 

Σκηνοθεσία – Διασκευή:  Στέλιος Καλαθάς
Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικού:
 Μιχάλης Σδούγκος
Επιμέλεια Κοστουμιών:
 Μαρία Γκερτσάκη
Επιμέλεια Κίνησης:
 Θεμιστοκλής Παυλής
Αισθητικές Παρεμβάσεις:
 Μιλένα Μαριάνι
Μουσική Επιμέλεια:
 Παναγιώτης Σιώζος-Δρόσος
Βοηθός Σκηνοθέτη:
 Μαρία Γκερτσάκη
Ψιμυθιολόγος:
 Ειρήνη Σιγανού
Οργάνωση Παραγωγής:
 Βλαχοπούλου Ελευθερία
Graphic Design: Lacrimosa Design
Φωτογραφία-Βίντεο: Ιάσονας Πετρίδης

Με αλφαβητική σειρά παίζουν οι : Αληθινού Βούλα, Αργυρούδη Σοφία, Βλαχοπούλου Ελευθερία, Γκέκα Θωμαή, Γκερτσάκη Μαρία, Δημητριάδου Κάτια, Δρόσου Κωνσταντίνα, Καραγεωργίου Δημήτρης, Καρέζη Ξανθή,Κυρκοπουλου Κατερίνα, Μαριάνι Μιλένα, Μιξαφέντη Βιβή, Μουλαίδης Τάσος, Πατλαμάζογλου Τούλα, Πουρσανίδου Βικτωρία, Ράλλης Κωνσταντίνος, Σαρηκυριακίδης Κώστας, Σιώζος Δρόσος Παναγιώτης, Σκαρλή Αγγελική, Στεργίου Παναγιώτης, Ταρασίδου Μαρία, Τσιμπερίδου Νικολέτα, Τσίπη Ελένη.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Ώρα έναρξης :

Σάββατο 11 Νοεμβρίου : 21:00 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου : 20:00

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Δημήτρη Καραγεωργίου και του εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου