Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Η καθηγήτρια εικονογράφησης του εργαστηρίου "Tabula Rasa", Μαρία Τζαμπούρα, παρουσίασε το comic book της «Ιστορίες Μέσα από τη Βαλίτσα».

Mix n’ Match στο Match Point! Παρουσίαση των κόμικ «Μεφίστο: Το Πλήρες Έπος» και
«Ιστορίες Μέσα από τη Βαλίτσα».
Αν το «Μεφίστο» είναι ένα οργιαστικό πανηγύρι της φαντασίας, με τον έκπτωτο πρωταγωνιστή του Δημήτρη Καμένου να ταξιδεύει από τις μπυραρίες της Βιττεμβέργης στην Κόλαση και πάλι πίσω, οι «Ιστορίες μέσα από τη Βαλίτσα» της Μαρίας Τζαμπούρα είναι μια μοναχική διαδρομή σε ιστορίες καθημερινής (της) τρέλας και (εθελούσιου;) εγκλεισμού, με όχημα ή καβούκι, τον κυνισμό. Οι δύο χάρτινοι ήρωες, που πηγαινοέρχονται συνεχώς μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, επιτέλους συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας για μία και μοναδική κουβέντα με το κοινό τους!

Ο σκιτσογράφος και συντάκτης στο ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ της Εφημερίδας των Συντακτών John Antono θα παρουσιάσει την Μαρία Τζαμπούρα («Ιστορίες μέσα από τη Βαλίτσα») και τον Δημήτρη Καμένο («Μεφίστο: Το πλήρες Έπος») σε ένα Mix nMatch δύο σειρών comic strip που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Ή πιο ταιριαστές!

Η Μαρία Τζαμπούρα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Graphic Design (AKTO), Αθήνα και VISUAL COMMUNICATIONS DESIGN BA (Hons), στο Middlessex University, Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά κ.α. ως σκιτσογράφος/εικονογράφος. Παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και όχι μόνο.

Το 2006 διακρίθηκε με το Kρατικό Bραβείο Eικονογράφησης Παιδικού Bιβλίου 2006. To 2017 ξεκίνησε το web comic καταστάσεων “ιστορίες μέσα από τη βαλίτσα “ . Συνεχίζει ακάθεκτη να σκιτσάρει όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω και παράλληλα να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.

Από το 2021 διδάσκει μαθήματα εικονογράφησης και comic στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Μαρία Τζαμπούρα και της εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου