Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Σίννη και του Παναγιώτη Κουτσομπόγερα, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Rock + χημεία (Η επιστήμη της χημείας στη rock μουσική), είναι ο τίτλος του βιβλίου του καθηγητή Στιχουργικής του Εργαστηρίου Tabula Rasa, Γιάννη Σίννη, το οποίο συνέγραψε με τον Παναγιώτη Κουτσομπόγερα  και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηδυέπεια.

Σε αυτό το βιβλίο η επιστήμη της Χημείας και η Rock μουσική αγκαλιάζονται σε ένα δημιουργικό συναπάντημα μέσα από 29 τραγούδια, το περιεχόμενο των οποίων αποτυπώνεται μέσα από τους τίτλους και τους στίχους αυτών

Άραγε τι κοινό μπορεί να έχουν ο Nick Cave, οι Nirvana, οι Mc Carrigle Sisters και οι Ramones, πέρα από αληθινή έκφραση συναισθημάτων διαμέσου της μουσικής τους; Είναι προφανές ότι για τους στίχους όλων των τραγουδιών δεν υπάρχει μόνο μια ερμηνεία για το νόημά τους, αφού ο δημιουργός τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, επιτρέπει διαφορετική και προσωπική προσέγγιση από τον καθένα μας. Στο παρόν βιβλίο μπορεί κανείς παράλληλα με την ανάγνωση ν’ ακούει ταυτόχρονα (Qr code) και το τραγούδι που αναλύεται, με σκοπό την πιο άμεση και διαδραστική προσέγγιση του αναγνώστη, με ταυτόχρονη μετατροπή του και σε ακροατή. Έχει γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν, όσο το δυνατό περισσότερα και διαφορετικά είδη της rock μουσικής και με το μεγαλύτερο επιστημονικό πεδίο. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να δίνεται σημασία στις σημειώσεις που αφορούν το επιστημονικό / γνωστικό κομμάτι. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να ξέρει τον χημικό τύπο της ζάχαρης, για να του αρέσουν οι… Def Leppard!

Η ερμηνεία για το τι συμβολίζει κάθε τραγούδι είναι καλύτερα να προέλθει από τον αναγνώστη. Αυτός θα δώσει τη δική του ερμηνεία, γιατί τελικά αυτό είναι που μετράει.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Γιάννη Σίννη και τον Παναγιώτη Κουτσομπόγερα και τους εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου