Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Σκηνοθεσία σε trailer παράστασης από τους σπουδαστές μαςΕίναι αλήθεια πως το θέατρο είναι ομαδική δουλειά και αυτό, οι σπουδαστές της σχολής μας, το μαθαίνουν από νωρίς. Έτσι, οι Τζαμπαζής Μηνάς, Χαντζέας Νίκος, Βαμβακάς Λάμπρος, Στουρνάρας Νίκος, Δασκαλόπουλος Ηλίας υπογράφουν τη σκηνοθεσία του trailer της παράστασης  του επίσης μαθητή μας, Δημήτρη Παραδείση, με τίτλο: «The virus ή το μεθύσι του Νώε» που θα παιχτεί τη σεζόν 2018 στο θέατρο Altera Pars.


Υπόθεση:
Σε ένα ελληνικό χωριό κυριαρχούν τα παγκόσμια πάθη.
Αγάπη, φθόνος, θυσία, υποκρισία, τρυφερότητα, πλήξη, εγωισμός, φιλαυτία, αλκοόλ και χέρια απλωμένα πάνω από κληρονομιές πριν ακόμα φύγουν απ’ τη ζωή τα «αγαπημένα πρόσωπα». Σαν ένας ναιφ πίνακας του Σιαγκάλ με θέμα τον κάμπο της Θεσσαλίας. Λάσπη και βαμβάκι παντού. Ένας κατάλευκος κάμπος – σκηνικό με κοντράστ – μαύρες ψυχές με ανεκπλήρωτα όνειρα. Μια μικρή κοινωνία που για αιώνες δεν αλλάζει αλλά που τώρα στο βάθος έχει για φόντο μία κοσμογονική αλλαγή. Πρόσφυγες και μετανάστες. Τα χέρια τους δουλεύουν σκληρά στον κάμπο και όχι μόνο. Τα παιδιά τους προσπαθούν να βρουν το χώρο τους μέσα σ’ αυτό το κλασικά ελληνικό «τοπίο σχέσεων».
Η ζωή ενός χωριού μέσα από την ιστορία του παππού, που μ’ ένα ποτήρι κρασί παραπάνω γίνεται ο ιστορικός της κοινότητας τους. Θυμάται το παρελθόν, παρατηρεί το παρόν και προειδοποιεί για το μέλλον.
Έφηβος εραστής μιας χήρας του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου κάποτε, τώρα παππούς χωρίς να έχει αποκτήσει παιδιά ούτε εγγόνια, πατέρας και παππούς των παιδιών και των εγγονών της χήρας.
Το αλκοόλ απ΄τη μία τον κάνει «προφήτη» και τον βοηθάει να ξεφύγει από όσα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, απ’ την άλλη όμως τον σκοτώνει.
Λίγο πριν ξεψυχήσει σε μια στιγμή έκστασης γίνεται ο Νώε και καλεί μέσα στην κιβωτό του όποιον απ’ το χωριό κρίνει πως αξίζει να σωθεί. Άλλωστε δεν χωράνε όλοι.
Έτσι βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να σώσει μόνο τους ντόπιους, συγγενείς και φίλους μιας ζωής, ανεξάρτητα αν το αξίζουν ή όχι;
Ή να σώσει στη θέση τους τους ξένους πρόσφυγες και μετανάστες που ίσως ειρωνικά να είναι το μέλλον της φυλής;

Συντελεστές:
Φωτισμοί: Κλουκίνης Μιχάλης
Μουσική σύνθεση – επιμέλεια: Καραγιάννης Γιώργος
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχέλη Ελένη
Επιμέλεια σκιών: Κώνστας Τάσος
Φωτογραφική επιμέλεια: Χάλαρη Ντόρα, Τζαμπαζής Μηνάς, Στουρνάρας Νίκος
Επιμέλεια γραφικών μακέτας: Φασουλάκης Κώστας
Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου
Σκηνοθεσία – επιμέλεια trailer: Τζαμπαζής Μηνάς, Χαντζέας Νίκος, Βαμβακάς Λάμπρος, Στουρνάρας Νίκος, Δασκαλόπουλος Ηλίας

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Αντωνάτου Λεμονιά
Γκυρτή Σίσσυ
Ζωγράφου Αλίκη
Καράμπελα Κάλλια
Κατηφόρης Σπύρος
Κεδρηνός Γρηγόρης
Κιστάνη Ιόλη
Κούκου Ντίνα
Μοσχάτος Κώστας
Μπαλατσούρα Χρύσα
Μπένος Πέτρος
Παραδείσης Δημήτρης
Σφενδουράκη Γεωργία
Τριαντάκης Γιάννης
Φακλής Ιωάννης

Παραστάσεις: Από 18 Ιανουαρίου έως 10 Μαρτίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη 21:00 και Σάββατο 18:00
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητικό: 9 ευρώ
Ανέργων – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 120’ με διάλειμμα
Τηλ. κρατήσεων: 210 3410011 - 6983782678

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...