Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

To 1ο Athens Spirit Film Festival είναι εδώ!


Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa  είναι υποστρηρικτής και χορηγός επικοινωνίας στο 1ο Athens Spirit Film Festival, και των διοργανωτών του, Surfers4Life, που ξεκινάει την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, και συνεχίζεται για τις 7 επόμενες ημέρες. 

Η πόλη αλλάζει την συνειδητότητά της μέσα από προβολές επιλεγμένων ταινιών, πνευματικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, καθώς και με αναλύσεις από επιστήμονες, φιλοσόφους, συγγραφείς και ειδικούς σε θέματα πνευματικής ανάπτυξης και προσωπικής ενδυνάμωσης. Άλλα δρώμενα που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ συμπεριλαμβάνουν ένα debate με θέμα «H πνευματικότητα και η επιστήμη, συγκλίνουν;», μία ημερίδα για τις «συνοικίες φωτός», προϊοντική έκθεση, μουσικές, θεατρικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μία μεγάλη γιορτή και πολλές άλλες εκπλήξεις...

Οι ταινίες που θα προβληθούν θα δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για τους ομιλητές να αναλύσουν και να συζητήσουν με το κοινό θέματα που συνειδητά ή ασυνείδητα απασχολούν όλους μας. Από ταινίες που θα μας βοηθήσουν να δούμε τις ρίζες και τον σκοπό της φιλοσοφίας, την έκφανση της στην χώρα μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και την νεότερη μέσα από έργα του Καζαντζάκη, να γνωρίσουμε καλύτερα για τις ζωές φωτισμένων ανθρώπων και Δασκάλων που άλλαξαν ριζικά την πορεία της ανθρωπότητας (Αwake), το κατά πόσο ο άνθρωπος μπορεί να είναι θύμα ψευδαισθήσεων ή προγραμματισμών και πως να τους υπερβεί (Matrix), το ποια μπορεί να είναι μία άξια ζωή χωρίς πόνο και αρρώστιες για τον άνθρωπο (Lost Horizon), το πως δημιουργήθηκε μία από τις πρώτες συνοικίες φωτός στην Καλιφόρνια την δεκαετία του ’80 και σήμερα είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της (Finding Happiness) αλλά και το τι μπορεί να υπάρχει μετά θάνατον (Αstral City). 

Αρχικό πλάνο προγράμματος
Κάθε μέρα θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δύο δρώμενα, μία απογευματινή (18:00) και μία βραδινή παράσταση (20:30). Στην πλειοψηφία τους οι παραστάσεις αφορούν ταινίες αλλά το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επίσης μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ένα debate με θέμα κατά πόσο η πνευματικότητα και η επιστήμη συγκλίνουν και θα έχει φινάλε με μία ημερίδα γύρω από μία νέα τάση και ένα νέο μοντέλο ζωής που εμείς ονομάζουμε «συνοικίες φωτός». Το πως δηλαδή ομάδες ανθρώπων ανά τον κόσμο επιλέγουν να ζουν μία ζωή με μεγαλύτερη αυτονομία, ελευθερία, δημιουργία, ασφάλεια, σε επαφή με την φύση και τον εαυτό τους και το πως αυτό το μοντέλο βρίσκει έδαφος στην χώρα μας και στο εξωτερικό.
 (Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα Athens Spirit Film Festival)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας)
2 ταινίες (ανάλυση και συζήτηση)
Τεχνόπολις

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου
2 ταινίες (ανάλυση και συζήτηση)
Art Factory


Σάββατο 21 Νοεμβρίου
2 ταινίες (ανάλυση και συζήτηση)
Art Factory


Κυριακή 22 Νοεμβρίου
Αφιέρωμα στην Αρχαία Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει ένα θεατρικό έργο και μία ταινία
Art Factory
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
Δημόσια Αντιπαράθεση και μία ταινία
Art Factory

Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Μία ταινία και μουσική
Art Factory

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
Μία ταινία, Παρουσίαση του έργου “Καλλίπολη”,
Γιορτή Λήξης
Τεχνόπολις 

Γενικές Πληροφορίες
Email: info@athensspiritfilmfestival.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου