Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

"Γράμματα στους τρεις Μάγους με τα δώρα" των σπουδαστών του Tabula Rasa

    Στην Ισπανία, η χριστουγεννιάτικη παράδοση λέει ότι τα δώρα τα φέρνουν οι τρεις μάγοι, Μελχιόρ, Βαλτάσαρ και Γασπάρ. Έρχονται πάνω στις καμήλες από την ανατολή στις 5 Ιανουαρίου και φέρνουν δώρα σε όλα τα καλά παιδάκια ενώ στα άτακτα φέρνουν μόνο κάρβουνο. Πριν όλα τα παιδάκια τους έχουν στείλει γράμματα ζητώντας το δώρο που επιθυμούν...


     Οι σπουδαστές του πρώτου και δεύτερου έτους ισπανικών του Tabula Rasa, σαν καλά παιδάκια για εφέτος, έγραψαν τα γράμματά τους στους τρεις μάγους και σας εύχονται Καλή Χρονιά!

Μετάφραση γραμμάτων:
     «Αγαπητοί μάγοι, αυτή τη χρονιά ήμουν ένα πολύ καλό παιδί, ήσυχο και εργατικό (μπορείτε να ρωτήσετε τη μαμά και τον αδελφό μου) γι αυτό θέλω για εμένα μια κούκλα, αλλά όχι παιχνίδι, μία κούκλα αληθινή, σαν τη Ζέτα Μακρυπούλια. Επίσης θέλω ένα αμάξι νέο σαν του Richard Gere στην ταινία «Όμορφη γυναίκα». Αν οι συγγενείς μου θέλουν να ζητήσουν δώρα για τους εαυτούς τους, μπορούν να σας γράψουν ένα γράμμα. Πολλά φιλιά και στους τρεις και ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνος»

     «Αγαπητοί μάγοι, αυτά τα Χριστούγεννα θέλω για εμένα ένα ταξίδι με αεροπλάνο στην Νέα Υόρκη. Θέλω πολύ να συναντηθώ με τους νονούς μου και τους φίλους μου. Επίσης θέλω για τον αδελφό μου παπούτσια NIKE. Και κάτι ακόμα για τους γονείς μου, θέλω μια νέα τηλεόραση και για τον σκύλο μου ένα μεγάλο κόκκαλο. Πολλά φιλιά και ευχαριστώ πολύ για τα δώρα. Αργύρης»

     «Αγαπητοί μάγοι, αυτά τα Χριστούγεννα θέλω όλοι οι άνθρωποι να έχουν υγεία και δουλειά, όμως εγώ θέλω να βλέπω πολλά χαμογελαστά πρόσωπα. Ελπίζω αυτή η νέα χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Ρ. Ε.»

     «Αγαπητοί Μάγοι, αυτά τα Χριστούγεννα εγώ δεν θέλω δώρα αποκλειστικά για εμένα αλλά για όλο τον κόσμο. Λοιπόν, θέλω κάθε οικογένεια να έχει τα απαραίτητα χρήματα για μια καλή και ευτυχισμένη ζωή. Επιπλέον, θέλω εσείς να φέρετε καλή τύχη και υγεία για όλο τον κόσμο. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, θέλω ειρήνη σε όλες τις χώρες. Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και οι επιθυμίες μου να πραγματοποιηθούν. Πολλά φιλιά και στους τρεις και ευχαριστώ πολύ!»

     «Αγαπητοί μάγοι, αυτά τα Χριστούγεννα θέλω όλο ο κόσμος να ερωτευτεί. Να υπάρχουν σε όλα τα μέρη άνθρωποι με χαμόγελα και να έχουν στα μάτια έκφραση έκστασης. Να αισθάνονται όλοι καλά με τους εαυτούς τους και να μην υπάρχει μίσος, ζήλια και κακές σκέψεις μεταξύ μας. Σε κάθε ματιά που ανταλλάσσουμε να πετούν καρδούλες γύρω από τα κεφάλια μας. Να μιλάμε σε αγνώστους, να τα περνάμε καλά με τους εχθρούς μας και να γελάμε γιατί η ζωή είναι όμορφη. Αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να είναι ΡΟΖ. Πολλά φιλιά, Ελευθερία.»

     «Αγαπητοί μάγοι για τα Χριστούγεννα θέλω όλα τα παιδιά να έχουν πολλά στολίδια στα δέντρα τους. Επιπλέον, θέλω να χιονίσει καραμέλες για τους φτωχούς και όλη η πόλη να γεμίσει γρασίδι, λίμνες και βουνά. Τέλος θέλω έναν αδελφούλη και ένα play station 3 για το αγόρι μου και ανθρώπους που αγαπώ να είναι δίπλα μου. Ελπίζω αυτό που ζητάω να μην είναι δύσκολο και να πραγματοποιηθεί. Πολλά φιλιά και καλά Χριστούγεννα. Γεωργία»

     «Αγαπητοί μάγοι, αυτά τα Χριστούγεννα θέλω ασφάλεια, αγάπη, υγεία για όλο τον κόσμο. Να μην υπάρχει κόσμος μόνος δίχως την ζεστασιά και την ομορφιά του σπιτιού. Πολλά φιλιά, Αλίντα»

     «Αγαπητοί μάγοι, ονομάζομαι Μαρία και είμαι δέκα χρονών. Για τα Χριστούγεννα θέλω ένα ποδήλατο πράσινο, δίχως βοηθητικές ρόδες και έναν πολύ μεγάλο σκύλο. Επίσης ένα κουτί γεμάτο από γλυκά, που να μην τελειώνουν ποτέ. Για τον αδελφό μου θέλω έναν υπολογιστή και μια νέα κοπέλα γιατί η προηγούμενη κοπέλα του τον πλήγωσε. Για τη μαμά θέλω μια ντουλάπα γεμάτη από παπούτσια νέα και μια κατσαρόλα που να μαγειρεύει μόνη της. Επιπλέον για τον μπαμπά θέλω ένα άλογο για το σπίτι στο χωριό και ένα μαγικό σύννεφο για να τρώει γρήγορα και ευχάριστα. Τέλος για το κουνέλι μου θέλω ένα σπίτι πολύ μεγάλο κάτω από το πάτωμα και πολλά λαχανικά για να τρώει υγιεινά. Αγαπητοί μάγοι αυτά τα δώρα θα τους άρεσαν. Ελπίζω να μην με ξεχάσετε. Ευχαριστώ πολύ και καλά Χριστούγεννα.»


Συγγραφείς: Σπουδαστές Tabula Rasa
Επιμέλεια και μετάφραση κειμένων: Χάρης Τορτορέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου