Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«Κεκλεισμένων των θυρών» από τους τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής της σχολής "Tabula Rasa"

Οι σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Τάμμυ Κασιμάτη, Γιάννης ΚατήςΜαρτίνα Ολχάβα και Χρυσάνθη Παπαλεβέντη, πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Κεκλεισμένων των Θυρών», που θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων), σε σκηνοθεσία / δραματουργική επεξεργασία και απόδοση του Στέλιου Πετράκη.

Έπειτα από δυο χρόνια απραξίας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η έλευση του κορονοϊού και τα lock downs, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Akatsuki επιστρέφει με το «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν Πολ Σαρτρ.

Τρεις εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, αφού πεθάνουν βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο «καθαρτήριο». Κάθε έναν από αυτούς τον υποδέχεται το «Γκαρσόν» ένα (στην δική μας παράσταση κυριολεκτικά) «δισυπόστατο» πλάσμα που τους οδηγεί διαδοχικά στο συγκεκριμένο δωμάτιο και τους εξηγεί τους «κανόνες λειτουργίας», σχολιάζει, παρεμβαίνει και φυσικά….απολαμβάνει την εξέλιξη.

Η κόλαση όμως δεν είναι αυτό που περίμεναν οι τρείς νεκροί.  Δεν υπάρχουν όργανα βασανιστηρίων παρά μόνο ένα σαλόνι με …ευρωπαϊκή επίπλωση. Αναζητούν τον Δήμιο που θα τους υποβάλλει στα βασανιστήρια που τους αξίζουν, αλλά μάταια. Ο Δήμιος είναι ο κάθε ένας από τους τρείς για τους άλλους δυο και η τιμωρία τους είναι η αναγκαστική συμβίωση τους.

Οι τρεις ήρωες, υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις παρεμβάσεις του «Γκαρσόν», σταδιακά εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις αμαρτίες του, τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν στην κόλαση και όσο γνωρίζονται καλύτερα, αντιλαμβάνονται πως η διαφορετικότητά τους καθιστά την συμβίωσή τους αδύνατη, καθιστά την συμβίωσή τους βασανιστήριο…

Ζαν Πολ Σαρτρ «Κεκλεισμένων των Θυρών» (Αυτό είναι όλο)

Από την Akatsuki Theatre Company, στο Studio Μαυρομιχάλη.

Σκηνοθεσία/Δραματουργική επεξεργασία/απόδοση: Στέλιος Πετράκης

Μετάφραση: Μαρίζα Μανατάκη, Χρυσάνθη Παπαλεβέντη, Στέλιος Πετράκης

Παίζουν οι: Τάμμυ Κασιμάτη, Γιάννης Κατής, Μαρίζα Μανατάκη, Μαρτίνα Ολχάβα και Χρυσάνθη Παπαλεβέντη.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ειδικά για την Παράσταση ο εικαστικός Παναγιώτης Λυκουρίδης.

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Τάμμυ Κασιμάτη, τον Γιάννη Κατή, την Μαρτίνα Ολχάβα και την Χρυσάνθη Παπαλεβέντη και τους εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου