Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

"Κλάξον, Γιούχα και παλιάτσοι" του Ντάριο Φο, με τους σπουδαστές μας Γιούλη Μακρή και Βάσια Κοντοσώρου




Το θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής» παρουσιάζει την ξέφρενη πολιτική κωμωδία «Κλάξον, Γιούχα και Παλιάτσοι» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου.

Ποιος απήγαγε τον Τζιάννι Ανιέλλι; Ο μεγαλύτερος καπιταλιστής σκαρφίζεται την απαγωγή του για να δει πόσο μετράει στην πιάτσα.

Υπόθεση:
Κατά την απόπειρα απαγωγής του Ανιέλλι (της FIAT) οι απαγωγείς τρακάρουν με το αμάξι του κι ο Αννιέλλι φλέγεται. Ο Αντόνιο (εργάτης στη FIAT), τυχαία στο μέρος, σβήνει την φωτιά με το σακάκι του, αφήνει τον Αννιέλλι στο νοσοκομείο κι εξαφανίζεται. Οι γιατροί, σε συνεργασία με την αστυνομία, αποκαθιστούν το καμένο πρόσωπο του βιομήχανου σύμφωνα με την ταυτότητα στο σακάκι και τον κάνουν… Αντόνιο. Δεδομένης και της μετατραυματικής αμνησίας του Ανιέλλι, η Ρόζα - γυναίκα του Αντόνιο - περνάει δύσκολες ώρες έχοντας ως σύζυγο πότε τον εργάτη και πότε τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα. Η αστυνομία ψάχνει τον Ανιέλλι και τους επίδοξους απαγωγείς του, ενώ οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ψάχνουν τον αληθινό Αντόνιο γιατί θεωρούν ότι τους άρπαξε τον Ανιέλλι μέσα από τα χέρια τους. Όταν όμως ο Ανιέλλι ξαναβρίσκει τη μνήμη του, το έργο εξελίσσεται σε μια ξέφρενη σκληρή πολιτική κωμωδία που δεν μασάει τα λόγια της!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ανεβαίνει ολόκληρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς η νέα μετάφραση περιλαμβάνει και την 4η (πολιτική) Πράξη. Το έργο του Ντάριο Φο, απόλυτα προφητικό, μοιάζει σα να γράφτηκε ειδικά για την Ελλάδα του σήμερα…

Συντελεστές:
Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος
Μουσική επιμέλεια, σκηνικά, φωτισμοί: Γιώργος Βούρος
Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Αργυρίου
Φωτογραφίες: Δήμητρα Λαζαρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλη Μακρή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Βούρος, Μαρία Σκούπα, Αντώνης Κουτσελίνης, Ηλίας Κούτλας, Ελένη Σταυράκη, Γιούλη Μακρή, Κωνσταντίνος Αργυρίου, Μελίνα Σπετσιέρη, Μαιρινίκη Λύκου, Βάσια Κοντοσώρου.

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 μμ
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο και ομαδικό, ατέλειες


Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό Κεραμεικός
Τηλ. κρατήσεων 210-3425.637

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τη Γιούλη Μακρή και τη Βάσια Κοντοσώρου και τους εύχεται: «Καλή επιτυχία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου