Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η σπουδάστρια της σχολής μας Ειρήνη Πετράκη, συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτης στο θεατρικό έργο «Θεσμοφοριάζουσες»


Η σπουδάστρια του τμήματος υποκριτικής της σχολής μας Ειρήνη Πετράκη, συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτης στο θεατρικό έργο «Θεσμοφοριάζουσες» που θα παρουσιαστεί στο Από Μηχανής θέατρο από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου. Επίσης συμμετέχει στα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης.


Περίληψη έργου:
Οι γυναίκες τελώντας τη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, αποφασίζουν να τιμωρήσουν τον Ευριπίδη επειδή στα έργα του τις δυσφημίζει. Ο ίδιος ταραγμένος προσπαθεί να αποτρέψει τον κίνδυνο αποστέλλοντας στην γιορτή τον Μνησίλοχο ντυμένο γυναικεία για να τον υπερασπιστεί. Αρχικά προσχηματικά επιτίθεται και εκείνος στον Ευριπίδη ωστόσο έπειτα τον υποστηρίζει με το επιχείρημα πως και οι ίδιες οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για ακόμα περισσότερα από όσα τους προσάπτει ο τραγικός ποιητής. Αγανακτισμένες οι γυναίκες του χορού μαθαίνουν από τον Κλεισθένη πως κάποιος άνδρας με γυναικεία περιβολή κυκλοφορεί ανάμεσα τους. Ο Μνησίλοχος αποκαλύπτεται και κατηγορείται για παραβίαση τελετουργικών κανόνων ενώ ο Ευριπίδης, στην προσπάθεια να σώσει τον υπερασπιστή του, εμφανίζεται στη γιορτή των Θεσμοφορίων και ζητά από τις γυναίκες να απελευθερώσουν τον Μνησίλοχο με την υπόσχεση ότι ο ίδιος θα σταματήσει να τις κακολογεί.


Σκηνοθεσία – Κείμενο: 
Πάνος Λουκαΐδης
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος

Σκηνικά/Κοστούμια: 
Ειρήνη Πετράκη

Μουσική: 
Άγγελος Καλογιάννης 

Φωτισμοί: 
Γιώργος Αγιαννίτης
Επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Χρυσηίδα Λιατζιβίρη

Βοηθός σκηνοθέτη: 
Ειρήνη Πετράκη

Φωτογραφίες παράστασης: 
Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: 
Γιώργος Δουργούτης, Σοφία Κεσίδου, Ευανθία Κιάκο, Αγγελική Κιντώνη, Μυρτώ Μπερνχαρντ, Ειρήνη Τζαβάρα, Υωμάς Χαβιανίδης, Κωνσταντίνος Ψυχογιός


Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Ειρήνη Πετράκη και της εύχεται: «Πάντα επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου