Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

"Μια ένοχη συνείδηση" της Ορτανσίας Πέτρογλου


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Akiko (φωτεινό παιδί), ο οποίος είχε δει μία μέρα από μακριά την Hasu-ko και την ερωτεύτηκε. Μάλιστα ο Akiko αποφασίζει να γραφτεί στην ίδια σχολή με την Hasu-ko επειδή ήξερε ότι η τελευταία ήταν αφοσιωμένη στις σπουδές της και ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να την προσεγγίσει. Έτσι, ο Akiko γράφτηκε στα ίδια μαθήματα που παρακολουθούσε η Hasu-ko και προσπάθησε να γίνει φίλος με τους περισσότερους φίλους που είχε η κοπέλα στη σχολή. 

Ο Akiko για να τραβήξει το βλέμμα και τον θαυμασμό της Hasu-ko άρχισε να περιγράφει στις παρέες όπου ήταν και η ίδια μπροστά τα κατορθώματα του με τους φίλους που είχε από όλο τον κόσμο. Έτσι, ο Akiko μίλησε για το πως ο Βέινεμουνεν του εξέφρασε την στεναχώρια του που είχε χαθεί το Σάμπο και πως ο ίδιος ταξίδεψε στην παγωμένη Φινλανδία τόσο για να συμπαρασταθεί στον κολλητό του φίλο όσο και για να βοηθήσει στην εύρεση του Σάμπο. Η Hasu-ko άρχισε σιγά-σιγά να τον συμπαθεί. Καταλυτικό ρόλο, όμως, στο να τον ερωτευτεί έπαιξε το γεγονός ότι την έσωσε από έναν σοβαρό κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, μια μέρα η Hasu-ko πήγαινε στη σχολή της και ξαφνικά στο πεζοδρόμιο βλέπει ένα μωρό. «Αχ το χρυσό μου, ποιος αναίσθητος το άφησε εκεί;» διερωτήθηκε.
Δεν είχε προσέξει ότι ο Akiko την ακολουθούσε σε όλη της την διαδρομή. Μόλις την βλέπει να πηγαίνει κοντά στο μωρό και να είναι έτοιμη να το πιάσει για να το πάρει αγκαλιά, ορμάει και την εμποδίζει.
«Πρόσεχε, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Δεν είναι ένα εγκαταλελειμμένο μωρό αλλά ένα Konaki Jiji» είπε ο Akiko και αμέσως εξαφανίστηκε το τέρας.
«Σε ευχαριστώ» είπε η Hasu-ko με κοκκινισμένα τα μάγουλα της.
Από εκείνη την στιγμή η νεαρή κοπέλα σκεφτόταν συνέχεια τον Akiko, αλλά δεν μπορούσε να του δείξει το ενδιαφέρον της. Ο Akiko, όμως την ήθελε πάρα πολύ και ζήλευε όποιον άντρα κατάφερνε να της αποσπάσει ένα βλέμμα. Τότε συνέβη το μοιραίο. Μια μέρα, η Hasu-ko μιλούσε και χαμογελούσε με έναν γείτονα της. Ο Akiko αμέσως νευρίασε και κάποια στιγμή που τη βρήκε μόνη της, της όρμηξε και από την ζήλεια του την σκότωσε. Η τελευταία κουβέντα που πρόλαβε να ψελλίσει η Hasu-ko ήταν: «Γιατί, Akiko; Εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί σου» και άφησε την τελευταία της πνοή.
Αμέσως, ο Akiko συνειδητοποίησε τι έκανε και πήγε να κρυφτεί για να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του. Όσο και να πάλεψε με τον εαυτό του, δεν βρήκε ποτέ την τόλμη να εμφανιστεί και να δηλώσει ένοχος για το έγκλημα του. Έτσι, ο καιρός πέρασε. Ο Akiko άφησε τη σχολή ενώ οι ερινύες του κατέτρωγαν το μυαλό. Κάποια στιγμή ωστόσο, αρκετό καιρό μετά τη δολοφονία της Hasu-ko, γνώρισε μια κοπέλα, η οποία κατάφερε να τον βγάλει από το σκοτάδι του. Όλα έβαιναν μια χαρά ώσπου μια μέρα «έπεσε» στα χέρια του μια φωτογραφία της φιλενάδας του με την αδελφή της.
«Kei, ποια είναι η κοπέλα στην φωτογραφία;».
«Η αδελφή μου, η Hasu-ko. Δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή. Ένα άνανδρο κάθαρμα την σκότωσε ενώ γύριζε από τη σχολή της. Δεν βρήκαμε ποτέ τα ίχνη του».
Η Kei δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση της και ο Akiko είχε ήδη φύγει από το καφέ που κάθονταν.
«Δεν αντέχω άλλο. Έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμα με στοιχειώνει ο θάνατος της Hasu-ko. Κοντεύω να τρελαθώ. Πρέπει να το πάρω απόφαση ότι είναι η μόνη λύση».
Μετά από περίπου δύο ώρες βρήκαν τον Akiko σε μια τεράστια λίμνη αίματος στο σαλόνι και πάνω στο τραπέζι το σημείωμα της αυτοκτονίας του με την ομολογία του για τη δολοφονία της Hasu-ko. Δυστυχώς με τον πιο επώδυνο τρόπο κατάλαβε ο Akiko ότι οι άρρωστοι συναισθηματισμοί είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι και ότι μπορούν κυριολεκτικά να μας καταστρέψουν. 


Στοιχεία από Ιαπωνική μυθολογία:

Hasu-ko: Κορίτσι που πέθανε από αγάπη για αρραβωνιαστικό της, τον οποίο δεν είχε δει ποτέ.

Kei: Αδελφή της Hasu-ko

Konaki Jiji: Τέρας που αλλάζει μέγεθος και βάρος του.

Στοιχεία από Φινλανδική μυθολογία:

Βέινεμουνεν:  Σαμανιστικός ήρωας με τη μαγική δύναμη τραγουδιών και μουσικής.

Σάμπο:  Μύλος και πηγή ευημερίας και αφθονίας. 

Συγγραφέας: Ορτανσία Πέτρογλου - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου