Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

"Φοινίκη" της Λαμ Θι Κιμ Φουνγκ

Η Φοινίκη είναι μία γυναίκα μεσαίου αναστήματος και ύψους. Με μαύρα κοντά μαλλιά, λαμπερό δέρμα, αμυγδαλωτά σκιστά μάτια και σαρκώδη χείλη, είναι εξωτικά όμορφη εξαιτίας της ασιατικής καταγωγής της.

Δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι εντυπωσιακή αλλά έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Είναι μικρόσωμη με καμπύλες, αρκετά ελκυστική. Ντύνεται απλά, πρακτικά χωρίς πολλά αξεσουάρ. Δεν θέλει να τραβάει τα βλέμματα με ένα κραυγαλέο, εξεζητημένο ντύσιμο. Έχει όμως μια εκρηκτική προσωπικότητα, που τραβάει την προσοχή οπότε αυτό που αποφεύγει με το ντύσιμο, το πετυχαίνει θέλοντας και μη με άλλο τρόπο, πράγμα όμως που δεν την ενοχλεί. Προφανώς είναι αυτάρεσκη άλλα με έναν πιο υπόγειο, συγκαλυμμένο τρόπο. Καταφέρνει να είναι αρκετά συμπαθής, μιλώντας με τα μάτια, και το χαμόγελό της προδιαθέτει θετικά τους ανθρώπους που συναντά.

Εφαρμόζει αυτά που έμαθε στην σχολή μάρκετινγκ στην επικοινωνία της με τους άλλους. Είναι μορφωμένη, εύστροφη, με επιδεξιότητα στις κοινωνικές συναναστροφές. Η ενασχόλησή της με πολλά σπορ και δημιουργικές κοινωνικές ομάδες με πολλά ενδιαφέροντα, την κατέστη πολύ ενδιαφέροντα άνθρωπο με γνώσεις σε πολλά πεδία και εύρος για συζήτηση.

Έχει καταρρίψει τα περισσότερα ταμπού, που είχε λόγω της βιετναμέζικης καταγωγής της, μεγαλώνοντας στην «δυτική» Ελλάδα, αλλά διατηρεί ακόμα μια ευγένεια και μια πραότητα στους τρόπους της, εναπομείναν χαρακτηριστικό των ασιατικών λαών. Δεν είναι τόσο συνεσταλμένη και ντροπαλή, λέει την γνώμη της και είναι ντόμπρα όπως οι Έλληνες φίλοι της.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, πατάει γερά στα πόδια της κοινωνικά και επαγγελματικά. Εργατική, σχεδόν εργασιομανής είναι πολύ μαχητική λόγω της προσφυγιάς και των δύσκολων συνθηκών κάτω από τις οποίες μεγάλωσε. Εργάζεται 12 με 13 ώρες την ημέρα στο εστιατόριο της, το οποίο διαχειρίζεται αποτελεσματικά. Δίνει λύσεις και βοηθά το προσωπικό της να ανταπεξέλθει στην δουλειά και στις μεταξύ τους σχέσεις. Πρόκειται για ένα πολιτισμικό περιβάλλον με υπαλλήλους από διάφορες εθνικότητες και χρειάζεται την κατάλληλη κοινωνική ευαισθησία και επικοινωνία. Βρίσκεται σε διάσταση και μεγαλώνει μόνη της τα δυο αγόρια της.

Εργασιομανής όπως είναι, δεν χαίρεται την ζωή  όσο πρέπει και αντιδρά σχεδόν σαν αυτόματο στις περιστάσεις για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ως μητέρα και επιχειρηματίας.

Εξαρτητική και ελεγκτική, προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα ώστε να αποφύγει τα λάθη που θα οδηγήσουν σε τραύματα στην ζωή της. Εξαιτίας της τραυματικής παιδικής ηλικίας της διακατέχεται από μια φοβία και προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο ώστε τίποτα να μην πάει στραβά, με αποτέλεσμα να είναι απόλυτη, να μην αφήνει στους άλλους πρωτοβουλίες, να προσπαθεί να φτιάχνει ή να προλάβει τις ενέργειές των άλλων που θα χαλάσουν η θα καταστρέψουν τα πράγματα και τις καταστάσεις. Εξαρτητική γιατί μεγάλωσε σχεδόν μόνη της, χωρίς την προστασία ενός πατέρα και την φροντίδα της μάνας, οπότε πάντα ένιωθε μια μοναξιά και αναζητούσε την αγάπη και την αποδοχή στον σύντροφο και στους φίλους της με αποτέλεσμα να δίνεται και να δίνει πολλά για να γίνεται αγαπητή. Προσπαθεί να τους κερδίζει ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες τους, βάζοντας στην άκρη τις δικές της, ώστε να τους γίνεται απαραίτητη και κατά συνέπεια αγαπητή. Έτσι δεν έμαθε ποτέ να ζει και να χαίρεται με τον εαυτό της.

Στην κοινωνική της ζωή λοιπόν είναι αρκετά δημοφιλής και πετυχημένη οικονομικά αλλά όλα αυτά είναι μια απαστράπτουσα πανοπλία που έχει φτιάξει για να κρύψει το μοναχικό, ανασφαλές μικρό παιδί που είναι μέσα της.

Συγγραφέας: Λαμ θι Κιμ Φουνγκ – Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου