Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας για άλλη μια χρονιά στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa


Με χαρά ανακοινώνουμε ότι για άλλη μία χρονιά ο ιδρυτής και διευθυντής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Παναγιώτης Καποδίστριας, θα διδάξει τα σεμινάρια «Σεναριογραφία: μέθοδος και τεχνικές», «Σκηνοθεσία θεάτρου» και «Υποκριτική στην κάμερα» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2020.

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας, ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, απ’ όπου και πήρε το δίπλωμα του ηθοποιού. Επιπλέον, έχει κάνει σπουδές πάνω στο χορό, στο τραγούδι, στο ελεύθερο σχέδιο και στη χρωματολογία, στο μακιγιάζ και στην κατασκευή ενδυμάτων με ειδίκευση στο θεατρικό κοστούμι. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Έχει συμμετάσχει ως σεναριογράφος σε πολλές επιτυχημένες σειρές και έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα. Το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό του έργο, με τίτλο: «Ο Θεός κι η ψυχή σου» («May God save your soul»), βρέθηκε στο διεθνή διαγωνισμό θεατρικών έργων, που διεξήγαγε το Columbus State University και επιλέχθηκε στα επικρατέστερα για το καλύτερο θεατρικό έργο του 2006, παγκοσμίως. Το τρίτο του κατά σειρά θεατρικό έργο, με τίτλο: «Έτσι απλά», επιλέχθηκε το 2007 να παρουσιαστεί στο Λονδίνο, εν όψει της επετείου των 50 ετών του θεάτρου Τέχνης του Λονδίνου.

Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής όλων των διαγωνισμών σεναρίου και θεατρικού έργου, που διοργανώνει η ένωση σεναριογράφων Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.) και υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης σεναριογράφων Ελλάδας από το 2010 έως το 2011.

Το 2016 επιλέχθηκε να παραδώσει στη Νέα Υόρκη masterclass σεναριογραφίας, εκπροσωπώντας τους σεναριογράφους των Βαλκανίων.

Το 2017 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του 13ου παγκόσμιου διαγωνισμού ποίησης του συλλόγου Λόγου, Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού της Βαυαρίας.

Γνωρίστε τον καθηγητή πατώντας εδώ


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σεναριογραφία: μέθοδος και τεχνικές» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σκηνοθεσία θεάτρου» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική στην κάμερα» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου