Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος για άλλη μια χρονιά στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa


Με χαρά ανακοινώνουμε για άλλη  μία χρονιά την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον δημοσιογράφο, Χάρη Λαζαρόπουλο, ο οποίος θα διδάξει το σεμινάριο «Δημοσιογραφία: Από τη δημιουργική δημοσιογραφία στο Ρεπορτάζ και το Web editing», στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2020.

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στην Αθήνα και στο Περθ της Σκωτίας. Στα φοιτητικά χρόνια του εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, ενώ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης τον επέλεξε το 1997 για να επανδρώσει την «ομάδα κρούσης ρεπορτάζ» της εφημερίδας «ΑΘΗΝΑΪΚΗ». Με το ρεπορτάζ του στην «Α» και στη «ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής» αποκάλυψε αθέατες πτυχές της ελληνοτουρκικής κρίσης στα Ύμια και της συμφωνίας στη Μαδρίτη.

Ήδη από το 1998 εργαζόταν ως ανταποκριτής της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», του «Ράδιο ΠΑΦΟΣ» και κατόπιν του «Ράδιο ΠΡΩΤΟ» της Κύπρου στην Αθήνα. Έγινε ίσως ο νεαρότερος αρχισυντάκτης ημερήσιας εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας, της «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ», το 2000.

Το 2001 πέρασε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» και σύντομα ανταποκρίθηκε στην πρόκληση να οργανώσει την υποδοχή και ροή ειδήσεων στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ».

Το 2003 εντάχθηκε στο επιτελείο της Εταιρείας Ειδικών Εκδόσεων «ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» ως αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης.

Το 2011 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση των Ενημερωτικών Μέσων του Ομίλου DPG με τις ιστοσελίδες Newsbomb.gr, Newscode.gr, Prionokordela.gr, Mediagate.gr, Albanews.gr κ.ά. 

Έχει συντονίσει οικονομικά και επιχειρηματικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει στην παραγωγή διαφημιστικών ταινιών με τις εταιρείες “Big Shot”, «Ελληνική Θεαμάτων», “Le Spot” και “Lowe Athens”.


Γνωρίστε τον καθηγητή πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Δημοσιογραφία: Από τη δημιουργική δημοσιογραφία στο Ρεπορτάζ και το Web editing» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου