Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Νέο σεμινάριο υποκριτικής: βασικές αρχές και τα εργαλεία του ηθοποιού από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: βασικές αρχές και τα εργαλεία του ηθοποιού» με καθηγήτρια την Έλενα Δεσύλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

Μήπως ήρθε η ώρα… να μάθεις τα μυστικά και τις τεχνικές του της υποκριτικής

Λίγα λόγια για το μάθημα:
To συγκεκριμένο σεμινάριο θα σε βοηθήσει, είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος, να έρθεις σε επαφή ή να θυμηθείς και πάλι, τις βασικές γνώσεις της υποκριτικής τέχνης, τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ηθοποιός αλλά και τα υποκριτικά εργαλεία που διαθέτει. Έτσι θα καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με τη θεατρική συνθήκη, τον χαρακτήρα που θα ερμηνεύσεις, με τον συμπρωταγωνιστή σου και τελικά με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να σε φέρει σε επαφή με τις θεμελιώδεις λειτουργίες της υποκριτικής διαδικασίας, όπως δράση – αντίδραση, απεύθυνση και επικοινωνία. Θα κατανοήσεις τις λειτουργίες του σώματος, του προσώπου, των εκφραστικών σου μέσων και του τρόπου που τα χρησιμοποιείς τόσο στη σκηνή αλλά και στη ζωή σου. Θα βελτιώσεις την επικοινωνία σου με τους άλλους ηθοποιούς, θα μάθεις να «ακούς» τον συνομιλητή σου και τελικά θα καταφέρεις να κατακτήσεις την καλύτερη επίδοση ενός ρόλου, ενός χαρακτήρα. Θα γνωρίσεις τη σωστή εκφορά του λόγου και τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να εκπαιδεύσεις εκ νέου τα λεκτικά σου μέσα, στην ορθότητα, την ένταση και το χρώμα. Θα μάθεις να χτίζεις κομμάτι – κομμάτι έναν ρόλο, ανάλογα με τις ανάγκες που ορίζει ο συγγραφέας του έργου και τις απαιτήσεις του σκηνοθέτη.

Το σεμινάριο αποτελείται από εντατικές ασκήσεις υποκριτικής, βασισμένες στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού, ασκήσεις ετοιμότητας, ασκήσεις σώματος και μυαλού, ασκήσεις σύνδεσης με τους άλλους, αναπνοές, ασκήσεις συνόλου αλλά και ρόλους πάνω σε κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, στα οποία θα εξασκηθούμε.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

  • Ασκήσεις ενσωμάτωσης, ασκήσεις ατομικές, ασκήσεις συνόλου.
  • Ασκήσεις μνήμης, φαντασίας και συναισθημάτων.
  • Ασκήσεις ύφους.
  • Ασκήσεις ετοιμότητας.
  • Απεύθυνση και επικοινωνία.
  • Σκηνική επαφή – σύνδεση με τους άλλους – επικοινωνία.
  • Μυϊκές ασκήσεις, αισθητηριακές ασκήσεις.
  • Αρχές αυτοσχεδιασμού.
  • Ασκήσεις ορθοφωνίας και αναπνοής.
  • Βασικές λειτουργίες της υποκριτικής διαδικασίας.
  • Δράση – αντίδραση.
  • Κεντρική αλήθεια: στόχος, εμπόδιο, συνειρμός, αντικειμενικός στόχος, status, φαντασία, ενέργεια και δύναμη επιθυμίας.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπτη 20:00 – 22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6971 970 971 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-bBRlX8zRoI

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου