Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«6ο Be there! Corfu Animation Festival» με την καθηγήτρια της σχολής Κατερίνα Γιαννάκου

Η καθηγήτριας σεναριογραφίας της σχολής μας, Κατερίνα Γιαννάκου θα μιλήσει για το σενάριο στις ταινίες animation ως επίτιμη καλεσμένη στο διεθνές διαγωνιστικό Φεστιβάλ Animation που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα για 5η συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 02 Απριλίου. Επίσης θα αποκαλύψει τα μυστικά της αναμενόμενης ταινίας animation για την Κέρκυρα του Be there! The Sea Tranced Isle (συμπαραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, σκηνοθεσία Έφη Παππά) ενώ θα συμμετάσχει και στην κριτική επιτροπή για τις 119 ταινίες που διαγωνίζονται.
Η Κατερίνα Γιαννάκου από την επόμενη σπουδαστική χρονιά θα παραδώσει σεμινάρια για σενάριο Animation και videogame στη σχολή μας και ήδη έχει πάρει μαζί της στο φεστιβάλ κάποιους από τους φετινούς της μαθητές στο τμήμα σεναριογραφίας.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Το 6ο Be there! Corfu Animation Festival κάνει reboot στην τέχνη του animation, με 235 ταινίες που δίνουν το στίγμα της εποχής αλλά και παραπέμπουν, με σχεδόν μαγικό τρόπο, στις απαρχές του ίδιου του σινεμά, πάντα με πολύτιμους συμπαραστάτες (Ιόνιο Παν/μιο, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας, Εθνική Πινακοθήκη-Παράρτημα Κέρκυρας, ΑΣΙΦΑ Ελλάς, και με την υποστήριξη διεθνών, πανελλήνιων και τοπικών φορέων). Είτε πρόκειται για τον Καναδό Steven Woloshen, που ασχολείται (με διεθνή βραβεία στην πορεία του) με το animation στο σελυλόιντ χωρίς την χρήση κάμερας, είτε για τον Λετονό ανεξάρτητο καλλιτέχνη Vladimir Leschiov, που σχεδόν ονειρικά μεταφέρει καθημερινές ιστορίες σε εξωπραγματικούς χώρους (ρετροσπεκτίβες και των δύο φιλοξενούνται στο φεστιβάλ), το animation ανοίγει δρόμους και ιδέες. Ένα μεγάλο αφιέρωμα τόσο στη σύγχρονη σκηνή της Λετονίας όσο και στο σύγχρονο Σερβικό animation (με τη συνεργασία του φεστιβάλ Animanima) έχει θέση στο 6ο φεστιβάλ.

Η Πολωνία και οι σύγχρονες τάσεις του 3D computer animation εκπροσωπούνται επάξια από το στούντιο Human Ark και την παραγωγό Anja Šošić, η οποία θα παρουσιάσει σε πρώτη παρουσίαση την νέα ταινία μεγάλου μήκους του studio Diplodocus. H Nica Harrison, που εργάστηκε στην πολυαναμενόμενη ταινία για τον Van Gogh, Loving Vincent, δίνει μια πρώτη ματιά στην ταινία, και στην δική της τεχνική της μηχανικής εκτύπωσης σε ταινίες animation.
Επιπλέον, φετινή καινοτομία, η νέα κριτική επιτροπή των ταινιών animation για παιδιά με κριτές τους Γκρέτα Δενδρινού, Ερμίνα Μακρή και Μυρτώ Ράδου (συντονίστρια: Χρύσα Πάντσιου).
 
Μεγάλο αφιέρωμα του Be there! (σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Κέρκυρας ) στα άτομα με αναπηρία και τίτλο Be alert, Be there! που υλοποιείται σε τρεις (3) άξονες, προβολές ταινιών για την αναπηρία (πανελλήνιες πρεμιέρες), εργαστήριο υποτιτλισμού ταινιών (άτομα με κώφωση – τυφλότητα), και φόρουμ για τα οπτικοακουστικά μέσα και τα άτομα με αναπηρία. Όλες οι εκδηλώσεις του αφιερώματος έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (συνγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους).
 
Ξεχωριστή συνεργασία του Be there! με τον διεθνή ευρωπαϊκό οργανισμό για το animation CARTOON, και το ευρωπαϊκό βραβείο Cartoon D'Or. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ συνεργάζεται με το φημισμένο βρετανικό Παν/μιο για το animation Royal College of Art, μια επιλογή των σύγχρονων ταινιών του οποίου έχει επιμεληθεί και παρουσιάζει ο Joe King, ενώ Πολωνικά μουσικά βίντεο από το φεστιβάλ O!PLA δίνουν χωριστή νότα στο πάντρεμα μουσικής και animaion. Οι επιτυχίες και προκλήσεις του ελληνικού animation διερευνώνται στο φόρουμ 70+2 χρόνια του ελληνικού animation με συντονιστή τον Παναγιώτη Κυριακουλάκο (αντιπρόεδρο ΑΣΙΦΑ Ελλάς) και τους Κων/νο Τηλιγάδη, Σπύρο Σιάκα-Ελένη Μούρη, Χρήστο Μπουραντά, Joan Zhonga, Κλεοπάτρα Κοραή (υποστήριξη: Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας/Σύλλογος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας).
 
Το πλήρες πρόγραμμα όλου του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ (www.betherefest.gr)
 
Χώροι διεξαγωγής: Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας | Πολύτεχνο | Ιόνιο Παν/μιο | Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Κέρκυρας
Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ (ημερήσιο), 10 ευρώ (Παρ 31/3-Σάβ 1/4), 20 ευρώ (5ήμερο)
Παιδιά-φοιτητές-άνεργοι: 5 ευρώ (ημερήσιο) – 12 ευρώ (5ήμερο)
Πρωινές προβολές (σχολεία): 2 ευρώ το άτομο

Προπώληση εισιτηρίων: Ticketbox | Corfuland Shop
Παραγωγή: ANIMATE CORFU
Διοργάνωση εκδήλωσης : Great Events

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου