Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

"Ο παλιός κι ο νέος" της Νίκης Σκουτέρη

Για πρώτη φορά στη ζωή της έπρεπε να διαχειριστεί αντιφατικά συναισθήματα, επιθυμίας και χωρισμού συνάμα. Κι εκεί που τα βρίσκει με τον εαυτό της, με την ζωή της, με τις αξίες της, ένας μαγνήτης την τραβά στην επιθυμία της και ξεχνά αξίες και χτίσιμο μιας ολόκληρης ζωής!

Τα μάτια του, το βλέμμα του γεμάτο θαυμασμό, οι κινήσεις του γεμάτες αυτοπεποίθηση αλλά με ενδιαφέρον για το όμορφο θηλυκό που υπάρχει δίπλα του. Κύριος, με όλη τη σημασία της λέξεως.


Και αυτή τι να διαλέξει και που να γύρει; Δυο άντρες στη ζωή της. Δυο και  η αγάπη να ξεχειλίζει την καρδιά της και σαν καμπάνα να χτυπά  με ποιον να μείνει τώρα πια;

Τον παλιό ή τον νέο; Μα όλοι ίδιοι δεν είναι; Και ο παλιός την ξέρει, την  γνωρίζει  αλλά αδιαφορεί, είναι δεδομένη βλέπεις. Και ο νέος; Γεμάτος ενδιαφέρον, κέφι, χιούμορ, επιθυμία να την κερδίσει. Την  φροντίζει, την  προσέχει, την  θαυμάζει, παρατηρεί τα πάντα πάνω της, όπως και τα πόσα κιλά μπορεί να έχει χάσει! Και διακριτικά περιμένει πάντα την δική της  κίνηση. Που όμως αργεί. Θα τον χάσει το ξέρει! Ένας χρόνος και όμως αυτή αργεί και δεν αποφασίζει. Και ο χρόνος κυλά σα γάργαρο νερό, με το τραγούδι του έρωτα και του πάθους. Και αυτή φοβάται να αποφασίσει. Τι να κάνει, τι; Όλα τα θέλει αλλά δεν ξέρει αν τα μπορεί; Να φύγει σκέφτεται, σα σύννεφο που κατεβαίνει χαμηλά, παρατηρεί, βλέπει, κατανοεί και μετά ανεβαίνει, ανεβαίνει και γίνεται τόσο μακρινό κι άπιαστο ψηλά στον ουρανό, κρύβοντας μέσα στο μπαμπάκι του τα μυστικά που χάιδεψε. Όνειρο φανταστικό! Έτσι και αυτή, ας γινόταν σύννεφο κι ο άνεμος ας την ταξίδευε μακριά, στον τόπο της λησμονιάς, στον τόπο της ηρεμίας! Με κεφάλι κενό, να μη  θυμάται από την ζωής της τίποτε το σημαντικό!

Και όμως έπρεπε να το ζήσει και αυτό!
 


Συγγραφέας: Nίκη Σκουτέρη - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου