Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

«Σφηνάκια βότκας μολότοφ» από τη σπουδάστρια της Tabula Rasa, Χρύσα Αντωνίου

Η σπουδάστρια του εργαστηρίου Tabula Rasa, στο τμήμα Σκηνοθεσίας θεάτρου, Χρύσα Αντωνίου, σκηνοθετεί το θεατρικό έργο «Σφηνάκια βότκας μολότοφ», βασισμένο σε μια ιδέα του Νίλ Σάιμον.       


Η θεατρική ομάδα ΘΕΡΩΣ της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ παρουσιάζει την παράσταση «Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ» του Άντον Τσέχωφ. Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα που απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα. Προβάλλουν ανάγλυφα τον κοινωνικό περίγυρο, αποκαλύπτοντας άλλοτε με συγκινητική τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση, τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και τις κοινωνικές πληγές της καθημερινής ζωής. Για τη παράσταση “Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ” έχουν επιλεγεί κάποια από αυτά, δεμένα μεταξύ τους, κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος  ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει, και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου “Τσεχωφικού στυλ”.

Σκηνοθεσία : Χρύσα Αντωνίου

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Αγγελική Κακαγιάννη, Αθηνά Αποστολάκη, Άννα-Μαρία Προδρομίδου, Ασπασία Γκιουρτζή, Βασίλης Βαγενάς, Γεωργία Διμπιτούζη, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μπαρτζώκας, Ευθυμία  Μανωλοπούλου, Θεμιστοκλής Πρόιος, Ιουλία Ζωντανού, Κατερίνα Κουκουτάρα, Κωνσταντίνα Ματράκα, Κωνσταντίνος Παπανίκος, Νανά Σαχπατζίδου, Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Κολιούκος, Νίκος Πανταζής, Σέβη Θεοδοσιάδου, Φρειδερίκη Καρατέγου

Μετάφραση, διασκευή, επιμέλεια κειμένων, κοστούμια, σκηνικά και μουσική επιμέλεια: Θεατρική ομάδα «Θέρως»

Σκίτσα: Βασίλης Βαγενάς

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει την Χρύσα Αντωνίου, και της εύχεται: «Πάντα επιτυχίες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου