Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 13η συνεχόμενη χρονιά, ότι ο ιδρυτής και διευθυντής του εργαστηρίου Tabula Rasa, Παναγιώτης Καποδίστριας, θα διδάξει τα σεμινάρια «Σκηνοθεσία θεάτρου» και «Υποκριτική στην κάμερα», στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022

Λόγια του καθηγητή: Τα οπτικοακουστικά μέσα συνεχώς εξελίσσονται. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και όλοι όσοι θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε πιστά την εποχή, τους ρυθμούς και τις εξελίξεις που εκείνα επιτάσσουν. Η σκηνική σύλληψη και υλοποίηση ενός έργου είναι το Α και το Ω του δημιουργού. Η επιλογή, διεύθυνση και καθοδήγηση του καλλιτεχνικού και τεχνικού δυναμικού. Από την ετυμολογική έννοια του όρου και μόνο, αντιλαμβανόμαστε ότι ένας αριστουργηματικός σκηνοθέτης μπορεί να απογειώσει ένα μέτριο θεατρικό έργο ή και το αντίθετο. Ο σκηνοθέτης λοιπόν έχει πολλούς και σύνθετους ρόλους κατά την προετοιμασία μίας θεατρικής παράστασης. Είναι αυτός που θα χαλιναγωγήσει τις άναρχες σκέψεις και εικόνες, θα δρομολογήσει το όραμα και θα οδηγήσει στον τελικό στόχο. Είναι ο άνθρωπος κλειδί που θα ψυχογραφήσει, εμπνεύσει και καθοδηγήσει όλους τους συντελεστές προκειμένου να δώσει ένα σωστά δομημένο αποτέλεσμα. Πέρα από τη δημιουργικότητα του και την φαντασία του θα πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος και εκπαιδευμένος.

Ο Παναγιώτης Καποδίστριας, ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, απ’ όπου και πήρε το δίπλωμα του ηθοποιού. Επιπλέον, έχει κάνει σπουδές πάνω στο χορό, στο τραγούδι, στο ελεύθερο σχέδιο και στη χρωματολογία, στο μακιγιάζ και στην κατασκευή ενδυμάτων με ειδίκευση στο θεατρικό κοστούμι. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Έχει συμμετάσχει ως σεναριογράφος σε πολλές επιτυχημένες σειρές και έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα. Το δεύτερο κατά σειρά θεατρικό του έργο, με τίτλο: «Ο Θεός κι η ψυχή σου» («May God save your soul»), βρέθηκε στο διεθνή διαγωνισμό θεατρικών έργων, που διεξήγαγε το Columbus State University και επιλέχθηκε στα επικρατέστερα για το καλύτερο θεατρικό έργο του 2006, παγκοσμίως. Το τρίτο του κατά σειρά θεατρικό έργο, με τίτλο: «Έτσι απλά», επιλέχθηκε το 2007 να παρουσιαστεί στο Λονδίνο, εν όψει της επετείου των 50 ετών του θεάτρου Τέχνης του Λονδίνου.

Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής όλων των διαγωνισμών σεναρίου και θεατρικού έργου, που διοργανώνει η ένωση σεναριογράφων Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.) και υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης σεναριογράφων Ελλάδας από το 2010 έως το 2011.

Γνωρίστε τον καθηγητή της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική στην κάμερα» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σκηνοθεσία θεάτρου» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου