Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ο Άρης Λυχναράς στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 8η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον καθηγητή Άρη Λυχναρά, ο οποίος θα διδάξει τα σεμινάρια «Σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης» και «Φωτογραφία και καλλιτεχνική φωτογραφία» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα διδαχθείς τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, τις διαφορές μεταξύ σκηνοθεσίας τηλεόρασης και κινηματογράφου, το ρόλο του σκηνοθέτη στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, την ’’ηθική’’ της σκηνοθεσίας καθώς και την τέχνη της φωτογραφίας και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Θα μελετήσουμε μαζί την επιλογή κάδρου, το ύφος μέσα από το καδράρισμα, τα μεγέθη των πλάνων, τον κανόνα του άξονα, την χρυσή τομή. Θα αναφερθούμε στο ντεκουπάζ και τη σημασία του, θα δούμε όλη την προετοιμασία για ένα γύρισμα είτε μονοκάμερου, είτε πολυκάμερου, καθώς και γύρισμα σε πλατό ή σε φυσικούς χώρους. Τέλος, θα αναφερθούμε στις διάφορες ειδικότητες του συνεργείου, από το διευθυντή φωτογραφίας μέχρι τον βοηθό παραγωγής καθώς και το πως δουλεύουν οι εταιρίες παραγωγής στην Ελλάδα.

Ο Άρης Λυχναράς σπούδασε σκηνοθεσία και φωτογραφία στην Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου. Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σήριαλ και ως τηλεσκηνοθέτης σε σήριαλ (στούντιο).

Από το 1989 δούλευε στο Mega Channel ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε πολλές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές καθώς και σε πρωινές εκπομπές.

Το 2016 μεταφέρθηκε στο Έψιλον ως σκηνοθέτης στην ψυχαγωγική εκπομπή “Επιτέλους Σαββατοκύριακο” και μετά από δύο χρόνια στην εκπομπή «Έλα χαμογέλα» που προβαλλόταν από το Open. Φέτος, τον βρίσκουμε στην κρατική τηλεόραση με την εκπομπή «Κεραία». Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει δεκάδες διαφημιστικά για την τηλεόραση, δουλεύοντας σε αρκετές εταιρίες παραγωγής.

Ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “National Geographic” και “Γεώ”. Εχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, και είναι συνεργάτης στο protagon.gr  από το 2012, ως φωτογράφος.

Γνωρίστε τον καθηγητή πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Φωτογραφία και καλλιτεχνική φωτογραφία» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου