Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η Έλενα Μπολονάση στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την καθηγήτρια Έλενα Μπολονάση, η οποία θα διδάξει τα σεμινάρια «Εγκληματολογία Ι: crime scene», «Εγκληματολογία ΙΙ: criminal profiling», «Ποινικό δίκαιο», «Διαταραχές προσωπικότητας και έγκλημα» και «Ανακριτική» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα γνωρίσεις την εγκληματολογία ως επιστημονικό κλάδο που μελετά συστηματικά το εγκληματικό φαινόμενο σε όλες του τις εκφάνσεις και διαδικασίες. Θα κάνεις πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης με στήσιμο χαρακτήρων δράστη και θύματος, μελέτη εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και σχηματισμό του προφίλ των πρωταγωνιστών. Θα μάθεις την τέχνη της ανακριτικής αλλά και όλες τις αρχές του ποινικού δικαίου. Θα συνθέσεις ιστορίες εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, αξιοποιώντας τις γνώσεις μεθοδολογίας της εγκληματολογίας για τη δημιουργία ρεαλιστικών περιγραφών, απαραίτητων τόσο στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά και στην παραγωγή αντίστοιχου είδους τηλεοπτικών σειρών – κινηματογραφικών ταινιών. Η μελέτη της εγκληματολογίας, που είναι κλάδος αυτόνομος και διεπιστημονικός, θα γίνει, ως ένα βαθμό, σε συσχετισμό με θέματα ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχιατρικής, ποινικού δικαίου κλπ.

Η Έλενα Μπολονάση σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε.

Είναι δικηγόρος (ΔΣΑ Αθηνών), πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (Universita di Novedrate) και δίπλωμα επιμόρφωσης στη Δικαστική-Ψυχιατροδικαστική ψυχολογία (ΕΚΠΑ). Σπούδασε σενάριο και δημιουργική γραφή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”. Από το 2010 ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου (tralala.gr, all4fun.gr) γράφοντας κυρίως θεατρικές κριτικές.

Ασχολείται, επίσης, με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με το tvnea.com. Τακτικά, καλύπτει και μεταδίδει ειδήσεις διεθνούς ενδιαφέροντος για το τηλεοπτικό δίκτυο “CCTV” Κίνας.

Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς συγγραφής σεναρίου και λογοτεχνίας.

Γνωρίστε την καθηγήτρια πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Εγκληματολογία Ι: crime scene» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Εγκληματολογία ΙI: criminal profiling» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ποινικό δίκαιο» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Διαταραχές προσωπικότητας και έγκλημα» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ανακριτική» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου