Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η Αντιγόνη Πόμμερ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 13η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τη συγγραφέα, Αντιγόνη Πόμμερ, η οποία θα διδάξει τα σεμινάρια «Λογοτεχνική γραφή», «Είδη λογοτεχνικής γραφής», «Ασκήσεις φαντασίας» και «Συγγραφή παραμυθιού» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε μαζί θα ανακαλύψεις και θα αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου. Θα βρεις τα δυνατά σου σημεία και τον δικό σου τρόπο γραφής. Θα μάθεις να βάζεις σε τάξη τις σκέψεις σου για να αρχίσεις το ταξίδι στο χώρο της μυθοπλασίας. Τα μυστικά της λογοτεχνικής γραφής θα γίνουν δικά σου. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα αλλά και εργασίες θα έρθεις πιο κοντά στο όνειρό σου. Θα μάθεις να αξιοποιείς τη φαντασία σου, να δημιουργείς χαρακτήρες και να τους βάζεις σε δράση. Θα διδαχτείς τη σημασία της γλώσσας, ανάλογα με τις ηλικίες που θέλεις να απευθυνθείς, μα πάνω από όλα θα συνειδητοποιήσεις ότι στην ιστορία που θες να γράψεις… όλα μπορούν να συμβούν.

Η Αντιγόνη Πόμμερ εξέδωσε το 2003 το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Γκρεκίνια», το 2006 το μυθιστόρημα «Η ζωή μου κύκλους κάνει», το 2012 το τρίτο της μυθιστόρημα «Ο καθρέφτης του φεγγαριού» και το 2015 το τέταρτό της μυθιστόρημα «Άρωμα λεμόνι». Το 2021 κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Το κόκκινο μπάλωμα» και το 2022 το μυθιστόρημα «Πόσες θερμίδες έχει το αίμα».

Έχει επιμεληθεί έξι συλλογικά βιβλία μυστηρίου με τίτλους «Εξ αποστάσεως», «Εννέα εγκλήματα αναζητούν δολοφόνο», «Δώδεκα ερωτικά εγκλήματα αναζητούν δολοφόνο», «28 λόγοι για να πεθάνεις», «Το καταραμένο βιβλίο» και «Συνταγές για δολοφόνους» που γράφτηκαν από σπουδαστές στη διάρκεια της φοίτησής τους στην TabulaRasa.

Ακολούθησαν τρία συλλογικά βιβλία με παραμύθια, με τίτλους «Μπου Ξελευθερία», «Τα ψαραμυθάκια» και «Η παραμυθολυμπιάδα των ζώων» που γράφτηκαν από σπουδαστές στη διάρκεια του σεμιναρίου του παραμυθιού.

Το 2021 επιμελήθηκε τα τέσσερα συλλογικά e-books του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, «Το κουλουράκι της τύχης», «Πιάσε με αν μπορείς», «Απαγορευμένες σχέσεις» και «Η επίσκεψη».

Γνωρίστε την καθηγήτρια της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Λογοτεχνική γραφή» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Είδη λογοτεχνικής γραφής» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Συγγραφή παραμυθιού» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου