Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο Αργύρης Γιαμάλογλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 10η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με το σεναριογράφο και ηθοποιό Γιαμάλογλου Αργύρη, ο οποίος θα διδάξει τα σεμινάρια «Σενάριο: μέθοδος και τεχνικές» και «Είδη σεναρίου» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα διδαχτείς τις βασικές αρχές του σεναρίου και θα μάθεις πώς από την αρχική ιδέα θα καταφέρεις να φτιάξεις τη σωστή πλοκή και τη δομή ώστε να γράψεις το δικό σου σενάριο. Στα μαθήματα θα αναλύσουμε τα διαφορετικά φορμάτ σεναρίου, τις μορφές αφήγησης, τις πράξεις, τη σκαλέτα του σεναρίου, τις σεκάνς, τις σκηνές και όλα εκείνα τα στάδια προετοιμασίας ενός σεναρίου. Θα μάθεις βασικές τεχνικές γραφής ενώ παράλληλα θα εξασκηθείς σε πληθώρα πρακτικών ασκήσεων ώστε να αναγνωρίσεις το δικό σου στυλ. Φυσικά θα αναφερθούμε και σε όλα τα τεχνικά μέρη ενός σεναρίου αλλά και στην παρουσίαση του σε μία εταιρία παραγωγής. Επίσης, στο κάθε είδος σεναρίου θα δούμε τις βασικές τεχνικές του, τη δομή του, τους χαρακτήρες, τις ανατροπές και κυρίως τον τρόπο γραφής του. Κι αυτό γιατί κάθε είδος διέπεται από διαφορετικούς κανόνες που θα μάθουμε μαζί ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Μέσα από τη βασική θεωρία θα κάνουμε ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και θα γράψουμε διαφορετικά σενάρια, σα να βρισκόμασταν σε ένα writer’s room.

Ο Αργύρης Γιαμάλογλου σπούδασε στο εργαστήρι θεατρικών σπουδών Αγίας Βαρβάρας και στη συνέχεια στην Ανωτέρα δραματική σχολή «Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος». Έκανε σεμινάρια υποκριτικής και κινησιολογίας στο Θέατρο των Αλλαγών και αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Αμέσως μετά φοίτησε στο «σχολείο του σινεμά» όπου διδάχτηκε υποκριτική στην κάμερα, σκηνοθεσία και μοντάζ. Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν πάντα η γραφή κι έτσι το 2010 φοίτησε στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”, ολοκληρώνοντας τον τριετή κύκλο σπουδών στη δημιουργική γραφή.

Έχει γράψει τρία σενάρια για την τηλεόραση και ένα για τον κινηματογράφο, ταινίες μικρού μήκους, ενώ έχει εργαστεί και ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Τέλος, γράφει τα κείμενα για το κανάλι «The Storyteller» στο youtube.

Γνωρίστε τον καθηγητή πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σεναριογραφία: μέθοδος και τεχνικές» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Είδη σεναρίου» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου