Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ο Άνθιμος Σαλκιτζόγλου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"


Με χαρά ανακοινώνουμε, για 8η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον καθηγητή Άνθιμο Σαλκιτζόγλου, ο οποίος θα διδάξει τα σεμινάρια «Όνειρα: συμβολισμός και αποσυμβολισμός», «Γραφολογία: σύμβολα και μυστικά» και «Γραφολογία ΙΙ: σύμβολα και μυστικά» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα μάθεις να διαβάζεις αυτά που οι άλλοι (ή κι εσύ ο ίδιος) γράφουν αλλά δεν μπορούν να δουν. Θα μάθεις να διαβάζεις ανάμεσα από τις γραμμές, να μελετάς τα λευκά σημάδια, να αποσυμβολίζεις τα γραφικά σύμβολα, να φανερώνεις το κρυμμένο εγώ. Κι αυτό το εγώ, τελικά είσαι εσύ. Εσύ, που χρόνια τώρα προσπαθείς να καταλάβεις τι ψάχνεις. Θ’ αρχίσουμε λοιπόν να βγάζουμε μάσκες, να αφαιρούμε πανοπλίες και κράνη. Κι όταν αφαιρέσουμε όλα όσα μας φόρεσαν (ποιοι;) τότε θα δούμε αυτόν που ψάχνουμε. Ποιόν; Εαυτόν. Και για τους πιο πρακτικούς, θα μάθεις πώς να διαλέγεις συνεργάτες, θα γνωρίσεις τον τρόπο να ανιχνεύεις αλλοιώσεις από παθολογικά αίτια, να δημιουργείς χαρακτήρες για τα σενάρια σου, να βλέπεις αν δύο άνθρωποι ταιριάζουν, να μάθεις πως σε βλέπουν οι άλλοι. Μολύβι, χαρτί κι αρχίζουμε.

Ο Άνθιμος Σαλκιτζόγλου έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος σε έργα που βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.Έχει κάνει δύο ταινίες μικρού μήκους, γράφοντας το σενάριο, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με τη γραφή και τα μυστικά της ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Θέλει να λέει ότι είναι αυτοδίδακτος, αλλά έχει μυηθεί στα μυστικά της γραφής από δασκάλους που ασχολούνται με θέματα πλαστογραφίας και εγκληματολογίας στα ελληνικά δικαστήρια. Έχει συνεργαστεί με δημοσιογράφους, δικηγόρους και ιατρούς για αναλύσεις χαρακτήρων καθώς και με ανθρώπους που ψάχνουν βαθιά μέσα τους.

Γνωρίστε τον καθηγητή πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Όνειρα: σύμβολα και μυστικά» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Γραφολογία Ι: σύμβολα και μυστικά» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Γραφολογία ΙΙ: σύμβολα και μυστικά» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου