Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

"Το παζλ" της Άννας Παπαδάκη



Ποιά είμαι εγώ; Τι είμαι;
Ηθοποιός, μαριονέτα, φίλη και γνωστή σου; Όλα αυτά ή τίποτα.
Είμαι όσα βλέπεις, αλλά κι όσα δε βλέπεις. Θα βρεις σε μένα αυτά που έχεις εσύ. Δεν μπορείς˙ δεν έχεις την ικανότητα να δεις περισσότερα.

Να αναλύσεις κάτι παραπάνω από το δικό σου εγώ και τις δικές σου συμπεριφορές! Δεν σε κρίνω... σου εξηγώ! Και δεν σου εξηγώ για να καταλάβεις ή επειδή με ρώτησες... αλλά για να νιώσω την έκπληξη της ανακάλυψής σου! Να βιώσω τη χαρά που θα δω ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου. Την απορία σου... το θυμό σου και στο τέλος την κατανόηση.
Θέλω να πάρεις κάτι από μενα κι εγώ από σενα. Τα κομμάτια που θα μοιραστούμε απόψε ο ένας με τον άλλο, θα συνθέσουν το νέο μας εαυτό.
Θα φτιάξουν το καινούργιο παζλ που ενώνει όλα τα συστατικά του χαρακτήρα μας. Θα γίνουμε από την αρχή ένα κράμα από γνώση, αγάπη, χαρά, λύπη, αγανάκτηση.. Από όσα ανταλλάξουμε, θα μείνουν μόνο αυτά που από την αρχή, πριν από τη συνάντησή μας, ζητούσαμε να νιώσουμε.
Ήρθες για να γελάσεις, να κλάψεις, να αισθανθείς. Κι αν εγώ σε έκανα να χάσεις λίγο από το χρόνο σου, εσύ μου έδωσες τη δύναμη να βάλω λέξεις στο μυαλό σου.. Να ανοίξω το βιβλίο της ζωής σου και να μπω σαν μια μικρή αφήγηση μέσα του.
Να με έχεις μαζί σου σαν ανάμνηση και να κουβαλάς τα λόγια μου σαν θησαυρό. Να νευριάσεις με κάποιο χαρακτήρα που σου έδειξα, να γελάσεις ή ακόμα και να χλευάσεις κάποιον άλλο. Όμως, είμαι σίγουρη, οτι θα αλλάξεις κάτι, έστω και μια μικρή χειρονομία που έκανες πριν. Θα αλλάξεις τη σειρά των κομματιών του παζλ σου... γιατί, πολύ απλά, τώρα σου έδωσα κι εγώ μερικά από τα δικά μου. Οι σκέψεις μου έγιναν και δικές σου... Γίναμε συννένοχοι απόψε σε μια κατάθεση εαυτών..
Ας ανακαλύψουμε από την αρχή αυτό που ελπίζαμε να γίνουμε!
Ας δούμε και πάλι μέσα μας, τί είχαμε ξεχάσει!
Αύριο θα μάθω κι εγώ με τη σειρά μου από εσένα, πώς να κουνήσω και πάλι τα πιόνια μου για να παίξουμε.
Με νέους κανόνες και όμορφες συζητήσεις.

Συγγραφέας: Άννα Παπαδάκη - Σπουδάστρια Tabula Rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου