Ένα Rebus, κάτι πολύ αγαπημένο και οικείο, την περίμενε στο γραφείο της, το κοίταξε, δεν είχε όρεξη για πολλά-πολλά. Προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις της κάθε μέρας από τότε που εξαφανίστηκε ο Ανδρέας, ένα μήνα τώρα, ο σύντροφος της, να φροντίζει τα παιδιά και ταυτόχρονα να ερευνά και να αναζητά στοιχεία για την εξαφάνιση του Ανδρέα. Οι αρχές σηκώσανε τα χέρια ψηλά πια, δεν βρήκανε κανένα χρήσιμο στοιχείο, λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Ίχνη για εγκληματική ενέργεια ή δραστηριότητα δεν υπήρχαν. Η Αντριάνα έσπαγε το κεφάλι της προσπαθώντας να βρει πιθανούς λόγους για την εξαφάνιση του Ανδρέα. Τα πήγαιναν πολύ καλά, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην δεκαετή σχέση τους. Αν δεν ήταν εγκληματική πράξη, απαγωγή ή φόνος και απλά τους εγκατέλειψε δεν μπορούσε να καταλάβει τον λόγο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ή κάτι που να δικαιολογούσε την φυγή του. Μεγάλο μυστήριο...
Έπιασε να λύνει το Rebus για να ξεφύγει λίγο από τις σκέψεις της που την οδηγούσαν σε αδιέξοδο, και μια έξαψη την κατέκλυσε. Το μήνυμα ήταν από τον σύντροφό της. Της έδινε οδηγίες για μια θυρίδα στην Εθνική τράπεζα, το κλειδί και το πληρεξούσιο βρισκόταν κολλημένο στον πάτο της συρταριέρας του κομοδίνου της.
Πετούσε από την χαρά της η Αντριάνα, δεν την είχε εγκαταλείψει, δεν τον είχαν απαγάγει ή σκοτώσει, ήταν καλά! Επέστρεψε φουριόζα σπίτι, πήρε το κλειδί και το πληρεξούσιο από την κρυψώνα τους και πήγε κατευθείαν στην τράπεζα για να δει τι την περίμενε.
Η θυρίδα ήταν γεμάτη από έγγραφα, κομμένα άρθρα, διαβατήρια και χρήματα, πολλά χρήματα!
Άρπαξε τα έγγραφα, τα έβαλε σε ένα ντοσιέ και πήγε σε ένα απόμερο καφέ στο πίσω στενό, για να τα μελετήσει.
Ο Ανδρέας ήταν επικεφαλής χημικός σε ένα πρόγραμμα της Monsanto για την γενετικά τροποποιημένη σόγια που είχε κατακλύσει τις καλλιέργειες στις περισσότερες χώρες του κόσμου ως μια ανθεκτικότερη και πιο παραγωγική ποικιλία. Μετά από μελέτες, προέκυψαν πολλά στοιχεία για την επικινδυνότητα στην υγεία των οργανισμών που την κατανάλωναν με κύριο την εκδήλωση πολλών μορφών καρκίνου. Στοιχεία που η Monsanto που ήθελε να αποκρύψει ,για να συνεχίσει απρόσκοπτη την κερδοφόρο πορεία της, αυτή ήταν και η πρακτική της τόσα χρόνια. Μια πρακτική που ναι μεν της απέφερε πολλές μηνύσεις με τεράστια ποσά αποζημίωσης ή διακανονισμού, αλλά την κατέστησε leader στην αγορά με τεράστια κέρδη. «Στρογγύλεψε τους αριθμούς, και συμμάζεψε την έκθεση της αναφοράς», του είπαν. Δεν μπορούσε να το έχει βάρος στην συνείδηση του για τα εκατομμύρια ζωές που επηρεάζονταν. Ειδικά με τόσα υψηλά ποσοστά κινδύνου. Είχε κανονίσει να τα δώσει στην δημοσιότητα, μυστικά, διαρρέοντας τα σε γνωστές και έγκυρες εφημερίδες όταν άρχισαν να “συμβαίνουν” ξαφνικοί τυχαίοι θάνατοι όσων συνδέονταν με αυτήν την υπόθεση. Κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ήταν να εξαφανιστεί, να αλλάξει χώρα, ήπειρο, ταυτότητα και αφού βρεθεί ασφαλής, τότε να προσπαθήσει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Απευθύνθηκε για βοήθεια στην Greenpeace,στην WWF και οι οποίες είχαν κάνει έναν συνασπισμό συνεργασίας και με άλλες οργανώσεις για τις οποίες τα αποτελέσματα της δουλειάς του τις ενδιέφερε άμεσα και που κυνηγούσαν χρόνια τώρα την Monsanto για τα οικολογικά και κατά της ανθρωπότητάς εγκλήματα της.
Έκτοτε βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ένα αέναο κυνηγητό, να προσπαθεί να ξεφύγει από τα πολλαπλά και μακριά πλοκάμια της Monsanto.Τώρα τελευταία τον πλησίαζαν πάλι και γι αυτό έπρεπε να εξαφανιστεί για άλλη μια φορά.
"Δεν είμαι σε θέση να σου ζητήσω το παραμικρό και ούτε έχω απαίτηση να εγκαταλείψεις την ζωή σου ή να αναγκαστούν τα παιδιά σου να αλλάξουν περιβάλλον και ζωή. Ξέρω πόσο σημαντικό πράγμα είναι η σταθερότητα στην ανατροφή των παιδιών αλλά αν εσύ το αποφασίσεις σου έχω όλα τα απαραίτητα για να έρθεις να με βρεις. Έχω κουραστεί να χάνω τους ανθρώπους στη ζωής μου.”
Η Αντριάνα συγκινήθηκε αλλά αμέσως μετά ένιωσε τον θυμό να φουντώνει μέσα της. Ο παλιοεγωιστής! Μόνο τον εαυτό του και τους άλλους ανθρώπους σκέφτεται! Εμένα δεν με σκέφτηκε όταν με βρήκε και ξεκίνησε σχέση μαζί γνωρίζοντας το τί αναπόφευκτα θα συμβεί και θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο!
Συγγραφέας: Λαμ Θι Κιμ Φουνγκ – Σπουδάστρια Tabula Rasa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου