Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

«Η ποίηση των φωτοβόλων αστερισμών», η νέα ποιητική συλλογή του σπουδαστή μας, Παναγιώτη Ορνιθόπουλου

 Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Όστρια” η ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Ορνιθόπουλου, «Η ποίηση των φωτοβόλων αστερισμών». 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τι θα νιώθαμε αν βρισκόμασταν στην αποστολή διάσωσης του τελευταίου γορίλα των ποταμών της Αφρικής; Όταν θα γνωρίζαμε πως λιώνουν οριστικά οι πάγοι και κλείναμε ραντεβού με το αγαπημένο μας ταίρι εκείνη ακριβώς τη στιγμή για να ζήσουμε το κάθε δευτερόλεπτο, πώς η φύση θα συμμετείχε τελετουργικά στη μοναδική αυτή συνύπαρξη αγάπης και απώλειας; Τι θα αισθανόταν ένας αστροναύτης του 2112 μ.Χ. ευρισκόμενος στην περιοχή του εξωτερικού Ηλιακού μας συστήματος, πέρα από τον Ποσειδώνα; Αν γνωρίζαμε από κοντά στα 2094 μ.Χ. τον τελευταίο ποιητή που έγραφε ακόμα σε χαρτί – τι θα του λέγαμε;

Οικολογική ποίηση του μέλλοντος, που προσεγγίζει το σύμπαν, τον άνθρωπο, τον πλανήτη μας σαν ολότητα με ευαισθησία, όπως το μαρτυρούν και οι στίχοι:

«Παιδιά της μάνας γης εμείς με ύλη από τ’ αστέρια»

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο πατώντας εδώ

Το επιτελείο των καθηγητών και των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, συγχαίρει τον Παναγιώτη Ορνιθόπουλο και του εύχεται: «Καλοτάξιδο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου