Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η Μαρία Γεροδήμου στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την καθηγήτρια Μαρία Γεροδήμου, η οποία θα διδάξει τα σεμινάρια «Σύγχρονος χορός: μουσική, χορός και λόγος», «Σύγχρονος χορός: σώμα και ρυθμός», «Σύγχρονος χορός: musical»,  στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Μέσα από τα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα γνωρίσεις τις δυνατότητες του σώματος σου και πως μπορείς μέσω αυτού να αποτυπώσεις συναισθήματα και διαφορετικές δυναμικές, αργή κίνηση, γρήγορη κίνηση, κοφτή ή συνεχόμενη κίνηση. Μέσα από ασκήσεις θα μάθεις πως να βρίσκεις τον άξονα σου, την μουσικότητα και την πλαστικότητα στην κίνηση. Θα γνωρίσεις τις βασικές ρυθμικές αξίες (χτύπημα στα χέρια, κίνηση στον χώρο). Μέσα από ασκήσεις μνήμης θα εκπαιδευτείς στο να μαθαίνεις γρήγορα μια μικρή χορογραφία. Οι συμμετέχοντες από την αρχή της χρονιάς θα χρειαστεί πολλές φορές να συνεργαστούν και να φτιάξουν κάτι που θα παρουσιάσουν στο επόμενο μάθημα.

Η Μαρία Γεροδήμου φοίτησε στην σχολή χορού της Σόνια Μοριάνοβα ενώ αποφοίτησε από την Ανώτερη σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού των: Chet Walker, Λεωνίδα Ντεπιάν, Γιάννη Μέτση, Χάρη Μανταφούνη, Χριστίνα Μπέσκου, Κυριάκου Κοσμίδη κα. Έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού με την Μαργαρίτα Συγγενιώτου.

Έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Δημήτρη Παπάζογλου, Γιάννη Φλερύ, Πάνο Μεταξόπουλο, Φωκά Ευαγγελινό, Ισίδωρο Σιδέρη, Κυριάκο Κοσμίδη, Chet Walker. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά shows.

Επίσης έχει συμμετάσχει στην Eurovision το 2006 και το 2007.

Γνωρίστε την καθηγήτρια πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σύγχρονος χορός: μουσική, χορός και λόγος» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σύγχρονος χορός: σώμα και ρυθμός» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σύγχρονος χορός: musical» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου