Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ταχύρυθμο masterclass λογοτεχνικής γραφής με την Αντιγόνη Πόμμερ, στα Ζαγοροχώρια!


Το Amaryllis Luxury Guest House εγκαινιάζει τον Α΄ κύκλο Εκδηλώσεων Τέχνης και Πολιτισμού 2016-17 «Αμαρυλλίδες μέρες» με ένα 3ήμερο σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Αντιγόνη Πόμμερ και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής «TabulaRasa», από την Παρασκευή 25-11-2016 έως την Κυριακή 27-11-16.

Αν αγαπάτε να ασχολείστε προσωπικά με την λογοτεχνική γραφή, ελάτε στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια και μάθετε τα μυστικά της τέχνης της αφήγησης, σε ένα περιβάλλον ομορφιάς και χαλάρωσης.

Σεμινάριο ηχοληψίας

Η ακοή είναι μια από τις πέντε αισθήσεις. Η ακρόαση όμως είναι τέχνη.  
Frank Tyger

Έπειτα από 3.000 χρόνια, περισσότερο παρατήρησης και λιγότερο πειραμάτων στο ηχητικό πεδίο, η ηχοληψία είναι πλέον επιστήμη με περισσότερα από 50 πανεπιστήμια παγκοσμίως που ασχολούνται ακραιφνώς και αποκλειστικά με τη μηχανική ήχου, την εξέλιξη της ακουστικής, την ασύρματη επικοινωνία και κάθε εξέλιξης της φυσικής ενέργειας που ονομάζεται ήχος.
Ιδίως, με την εξέλιξη του κινηματογράφου από βουβές ταινίες σε ομιλούσες (για να μην αναφερθούμε στο ρόλο του ήχου κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου) υπήρξε “έκρηξη” στην ανάπτυξη της επιστήμης της ηχοληψίας.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο όνειρα: Συμβολισμός και αποσυμβολισμός

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα μας παρουσιάσει τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις που έχουν να κάνουν με την ανάλυση των ονείρων. Γιατί βλέπουμε όνειρα; Γιατί τα ξεχνάμε; Γιατί κάποιοι νομίζουν ότι δεν βλέπουν; 

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι συμβαίνει όταν ονειρεύεσαι, να αποσυμβολίζεις τα όνειρα, να μάθεις τον εσώτερο εαυτό σου και να αποκαλύψεις τα μυστικά που κρύβεις, τότε βρήκες αυτό που ψάχνεις. Μαζί θα μάθουμε όλα τα παραπάνω και πολλά, πολλά ακόμα.

Το ασυνείδητο μιλάει. Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο γελωτοθεραπείας - Ευεξίας γέλιου

Δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς.
Michael Pritchard, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, αλλά λίγοι συνειδητοποιούμε ότι είναι διαθέσιμη μια μακρά λίστα από θετικά ψυχολογικά οφέλη που μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορογράφους, θεατρολόγους, ψυχολόγους, life coach, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές αλλά και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν και να εκμεταλλευτούν την θετική και ευεργητική επίδραση του γέλιου στη ζωή τους.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΛΟΝΑΣΗ



Η Έλενα Μπολονάση  είναι δικηγόρος και εκπαιδευτικός και συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Εγκληματολογία».
Είναι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί στον τομέα της εκπαίδευσης, γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες και δεν σταματά να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια.
Παράλληλα ανέπτυξε και την καλλιτεχνική της πλευρά αφού σπούδασε μουσική – παίζει τέσσερα μουσικά όργανα αλλά και δημιουργική γραφή και σενάριο.
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου γράφοντας κυρίως θεατρικές κριτικές.
     Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η εργατικότητα, η υπευθυνότητα και η συνέπεια της.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ



Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι ηθοποιός και σεναριογράφος. Συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Υποκριτική: κωμωδία» και «Σενάριο μικρού μήκους»
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Εθνικού θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες σε κλασικά και σύγχρονα έργα ενώ έχει παίξει σε κρατικά θέατρα, ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο.
Έχει εργαστεί επίσης ως σκηνοθέτης σε θεατρικές σκηνές και σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δημιούργησε και σκηνοθέτησε το πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο «Dementia» για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Επίσης σε συνεργασία με τη Χριστίνα Παπαδάκη έχει μεταφράσει αρκετά θεατρικά έργα.
Στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός σε πολλές σειρές όπως: «Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του», «Της Ελλάδος τα Παιδιά», «Απαράδεκτοι», «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Cheek to Cheek» κα. Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.
Ως ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ έχει συνεργαστεί στα σενάρια των Τηλεοπτικών Σειρών: «Απαράδεκτοι», «Της Ελλάδος τα Παιδιά», «Καλά Ξεμπερδέματα», «Cheek to Cheek».
Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε Θεατρικά Εργαστήρια.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΑΡΗ ΛΥΧΝΑΡΑ



O Άρης Λυχναράς είναι σκηνοθέτης και φωτογράφος. Συνεργάζεται για 2η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Σκηνοθεσία και παραγωγή» και «Πρακτική σκηνοθεσία»
Είναι απόφοιτος της σχολής Κινηματογράφου και τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου.
Έχει εργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και σίριαλ και ως τηλεσκηνοθέτης σε σίριαλ.
Από το 1989 δουλεύει στο Mega Channel ως σκηνοθέτης στις ειδήσεις και σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές («Φάκελοι», «Πρωταγωνιστές», «Σαν στο σπίτι σας», «Πρωινό μας» κλπ). 
Ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία τα τελευταία 25 χρόνια. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "National Geographic" και "Γεώ".
     Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η εργατικότητα και εμπειρία στον τομέα της σκηνοθεσίας και της φωτογραφίας.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΑΝΘΙΜΟ ΣΑΛΚΙΤΖΟΓΛΟΥ



     O Άνθιμος Σαλκιτζόγλου είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ασχολείται με τα μυστικά της γραφής τα τελευταία 15 χρόνια. Συνεργάζεται για 2η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Γραφολογία: σύμβολα και μυστικά», «Γραφολογία ΙΙ: σύμβολα και μυστικά» και «Όνειρα: συμβολισμός και αποσυμβολισμός»
Είναι απόφοιτος του τμήματος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει γράψει δύο ταινίες μικρού μήκους που έχουν βραβευτεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στον τομέα της γραφής έχει εκπαιδευτεί από δασκάλους που ασχολούνται με θέματα πλαστογραφίας και εγκληματολογίας στα ελληνικά δικαστήρια. Έχει συνεργαστεί με δημοσιογράφους, δικηγόρους, γιατρούς για αναλύσεις χαρακτήρων καθώς και με ανθρώπους που ψάχνουν βαθιά μέσα τους.
     Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι οι αμέτρητες γνώσεις του και η απίστευτη μεταδοτικότητα αυτών.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο λογοτεχνικής γραφής

«Μπορείς να πεις τις πιο βαθιές αλήθειες με τα ψέματα της μυθοπλασίας»
Isabel Allende


Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα ανακαλύψετε και θα αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας. Μέσα από θεωρητικά μαθήματα αλλά και εργασίες θα έρθετε πιο κοντά στο όνειρό σας. Θα ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και θα βρείτε τον δικό σας τρόπο γραφής. Θα μάθετε να βάζετε σε τάξη τις σκέψεις σας για να αρχίσετε το ταξίδι στο χώρο της μυθοπλασίας. Τα μυστικά της λογοτεχνικής γραφής θα γίνουν δικά σας.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΩΝΗ



Ο Μπάμπης Αρώνης είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Θεατρική γραφή: είδη και τεχνικές» και «Θεατρική γραφή: θεωρία και πρακτική»
Έχει γράψει θεατρικές παραστάσεις, διηγήματα ενώ έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε μεγάλα Αθηναϊκά θέατρα, τηλεοπτικές σειρές και σε ντοκιμαντέρ στο BBC.
Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων Theater Labs και ανεβάζει παραστάσεις με τις ομάδες του σε θέατρα και πολυχώρους της Αθήνας.
Οι μαθητές του λένε ότι κάνει το πιο «σοβαρό – ευχάριστο» μάθημα.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΗΛΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΝΗ



O Ηλίας Κουμπούνης είναι απόφοιτος του Ιεκ Δημοσιογραφίας στο τμήμα Συντάκτες – Ρεπόρτες. Συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Γελωτοθεραπεία – ευεξία γέλιου».
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον κλάδο των εκδόσεων ως δημοσιογράφος, παραγωγός διαφήμισης και διοργανωτής εκδηλώσεων. 
Η δεκαετής ενασχόλησή του με θέματα ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης μέσω ατομικών συνεδριών Ψυχοθεραπείας, Ψυχανάλυσης και Συστημικής Αναπαράστασης αποτέλεσαν το έναυσμα για την αλλαγή στην επαγγελματική του καριέρα.
Εκπαιδεύθηκε στο Life Coaching και στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και συνέχισε την μαθητεία του στον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό. Τον Οκτώβριο του 2013 πιστοποιήθηκε ως Εμψυχωτής Γιόγκα Γέλιου και τον Ιούλιο του 2015 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών ως Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γιόγκα Γέλιου και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ευεξίας Γέλιου. Τον Φεβρουάριο του 2016 πιστοποιήθηκε ως Συντονιστής Walking in your Shoes, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο εκπαιδεύεται στην μέθοδο Replayce (Εκγύμναση Πνεύμα-Νους-Ψυχή-Σώμα) μέσω παιχνιδιού.
Είναι ένας από τους πρωτοπόρους αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που διδάσκουν μεθοδικά και ολοκληρωμένα προγράμματα γελωτολογίας με βάση την πρακτική της Ευεξίας Γέλιου με στόχο την ένταξή της σε σχολεία, επιχειρήσεις, χώρους τέχνης, κέντρα εναλλακτικών θεραπειών, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία ειδικής αγωγής. Έχει διδάξει σε παιδιά και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ενώ για ένα χρόνο εφάρμοσε πιλοτικά την μέθοδο στα αυτιστικά παιδιά του ΚΕΠΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ με πολύ καλά αποτελέσματα.
     Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι (τι άλλο;) η καλή του διάθεση και το μεγάλο του χαμόγελο.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο σεναριογραφίας - μέθοδος και τεχνικές, στην Tabula Rasa


Κάνε τη φαντασία σου εικόνα κι έλα να γράψουμε μαζί το πρώτο σου σενάριο!

Στο σεμινάριο σεναριογραφίας-μέθοδος και τεχνικές που ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του φθινοπωρινού κύκλου σεμιναρίων, θα διδαχθούμε τις βασικές αρχές του σεναρίου, το περιεχόμενο, τους χαρακτήρες, τις πράξεις, τις σκηνές και τα θέματα.  Θα αναλύσουμε το διάλογο και θα γνωρίσουμε το κείμενο και το υπό-κείμενο. Θα εξερευνήσουμε τις βασικές τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε μια ιστορία, αλλά και άλλες που φωτίζουν τους στόχους και τις ανάγκες του ήρωα μας. Θα μάθουμε τη σωστή τοποθέτηση των συγκρούσεων και των εμποδίων.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΝΝΗ



Ο Γιάννης Σίννης είναι κιθαρίστας, συνθέτης και στιχουργός. Συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Στιχουργική».
Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα έχει αποφοιτήσει από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα ραδιοφωνικών παραγωγών ενώ είναι κάτοχος πιστοποίησης Global Cert (Ιστορία ελληνικής και ξένης μουσικής).
Έχει υπάρξει διοργανωτής συναυλιών και ραδιοφωνικός παραγωγός (G-Radio).
Στίχους του έχουν ερμηνεύσει οι Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Κωστας Καραφώτης, Καίτη Γαρμπη, Θωμαής Απέργη, Μελιsses, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλπ.
Εκτός δισκογραφίας, τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Κιάμος, Κώστας Αγέρης κλπ.
Το 2015 ήταν υποψήφιος στιχουργός στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Jazz & Συρτάκι» που ερμήνευσε η Θωμαή Απέργη. 
Συνεργάζεται με τον διακεκριμένο συνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο.
Είναι μέλος της ΑΕΠΙ (Ελληνική εταιρεία προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΤΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΣΗ



 Η Τίνα Καμπίτση είναι φιλόλογος και σεναριογράφος και συνεργάζεται για 3η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Στήσιμο συναρπαστικών χαρακτήρων», «Είδη τηλεοπτικής σειράς», «Script doctorscript editor», «Σενάριο: από την ιδέα στην πράξη».
Το βιογραφικό της περιέχει κάποιες από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης όπως «Ασυνήθεις ύποπτοι», «Ου μοιχεύσεις», «Θα σε δω στο πλοίο», «Σαράντα κύματα», «Ονειροπαγίδα» κλπ.
Το νέο της σίριαλ «Daddy cool» παίζεται από πέρυσι στο κανάλι του Ant1 και θα συνεχίσει και φέτος με τον 2ο κύκλο επεισοδίων.
Οι μαθητές την υποδέχονται με σφυρίγματα και ιαχές.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΜΑΡΙΑ ΣΒΑΡΝΙΑ



Η Μαρία Σβαρνιά είναι πτυχιούχος Ιστορικός Τέχνης (BA (Hons) in Humanities with Art History, The Οpen University), πτυχιούχος Μουσειολόγος (MSc in Μuseum Studies, School of Museum Studies, University of Leicester) και υποψήφια διδάκτορας Μουσειολογίας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και  Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Ιστορία της τέχνης».
Έχει συνεργασθεί με αρκετά λαογραφικά μουσεία, έχει δημιουργήσει την Λαογραφική Συλλογή Μαραθώνα και επίσης ασχολείται με το marketing των μουσείων και την Δύσκολη Κληρονομιά. 
Επιπλέον, είναι επιστημονική ερευνήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στον τομέα της μουσειολογίας, διεξάγει σεμινάρια ιστορίας της τέχνης και αρθρογραφεί σχετικά με την ιστορία της τέχνης και την μουσειολογία.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ



 Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είναι ηθοποιός και συνεργάζεται για 1η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Υποκριτική στο φακό».
Φοίτησε στο Παν/μιο Αθηνών (Τμήμα Φυσικής) και παράλληλα στη Δραματική Σχολή Κώστα Καζάκου και στη Central School of Speech and Drama του Λονδίνου. Κατόπιν κλήθηκε από τον δάσκαλο του Στάθη Λιβαθινό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, όπου συνέχισε την εκπαίδευση του με Ρώσους εκπαιδευτές της Ακαδημίας GITIS.
Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε όλες τις παραγωγές της Πειραματικής σκηνής σε κλασικά και σύγχρονα κείμενα («Αγάπης αγώνας άγονος», «Μήδεια», «Το Παλτό», «12η νύχτα», «Ντόγκβιλ», «Δον Ζουάν» κ.α.)
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Έτσι ξαφνικά», «Βέρα στο δεξί», «Singles», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Κλεμμένα όνειρα» κ.α.
Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΧΑΡΗ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ



   Ο Χάρης Λαζαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συνεργάζεται για 2η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.

Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Δημοσιογραφία».

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την εφημερίδα «Ακρόπολις» και τη δημοσιογραφική ομάδα της ΕΤ2. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πλήθος ΜΜΕ (εφημερίδες «Αθηναϊκή», «Βραδυνή της Κυριακής», «Σημερινή» (Κύπρου), «Εξπρές», «Ελεύθερος», «Επενδυτής», «Έθνος», ραδιοφωνικούς σταθμούς «Α’ Πρόγραμμα ΕΡΑ», «Αιγαίο 88,3», «Seven», «Ράδιο Πρώτο (Κύπρου)», «Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4», τηλεοπτικούς σταθμούς ANT-1, “Extra”, “E”, κ.ά.).
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 διέβλεψε την ενίσχυση των διαδικτυακών Μέσων και εργάστηκε πάνω σ’ αυτό το επίπεδο ως υπεύθυνος ροής στο “express.gr”, συνιδρυτής του “piraeuspress.gr” και Διευθυντής Ενημερωτικών Μέσων του ομίλου DPG, θέση στην οποία συνέδεσε το όνομά του με την πρωτιά και τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες του “newsbomb.gr”. Δεν ήταν τυχαίο ότι η επιμονή του για την δημιουργία δελτίου ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών σε web-tv οδήγησε όλη την αγορά να προσαρμοστεί σε ένα νέο, ψηφιακό περιβάλλον.
Έχει διατελέσει υποδιευθυντής Ενημέρωσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Νίκου Δένδια, ειδικός σε θέματα τηλεόρασης και διαδικτυακών πολυμέσων.
Σήμερα είναι διευθυντής Εκδόσεων και Στρατηγικής στην εκδοτική εταιρεία «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» η οποία εκδίδει επτά τεχνικά περιοδικά, διατηρεί οκτώ ενημερωτικές ιστοσελίδες χαρακτήρα και διοργανώνει κλαδικές εκθέσεις. 
Στα ρεπορτάζ του περιλαμβάνονται πρωτιές όπως η ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια, η υπόθεση Οτσαλάν αλλά και το πόρισμα της πτώσης του κυβερνητικού Φάλκον. Για χάρη του ρεπορτάζ έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλες τις μεριές του κόσμου με κύριο σταθμό του τις εμπόλεμες ζώνες σε Βοσνία, Γιουγκοσλαβία, Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια.
Γνωρίζει Αρχαία Ελληνικά ενώ μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα.
Οι μαθητές του υποκλίνονται μπροστά τις γνώσεις του.

1)Ποιο είναι το πρώτο και σημαντικότερο μήνυμα που θα προσπαθήσετε να μεταδώσετε στους σπουδαστές σας αναφορικά με τον τομέα της δημοσιογραφίας;

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΕΛΕΝΗ ΤΖΩΡΤΖΗ



 Η Ελένη Τζώρτζη είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Συνεργάζεται για 2η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Υποκριτική αρχαίου θεάτρου».
Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Θεατρικό Εργαστήρι» του Δημ. Κωνσταντινίδη. Επίσης έχει πτυχίο εξειδίκευσης στην  Ιατρική Ψυχολογία και στην Διαχείριση Διαζυγίου Γονέων (διαδικτυακό τμήμα ΕΚΠΑ)  και  Playback Τheatre Ψ, (εταιρεία δραματικής έκφρασης και θεραπείας Παλμός).
Έχει διδάξει θέατρο και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου για διάστημα 15 χρόνων («Νεφέλες», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας», «Φοίνισσες», «Ιππόλυτος», «Βάκχες» κ.α.)
Επίσης έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις του Ελεύθερου θεάτρου αλλά και του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες.
Εκτός από το θέατρο έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες αλλά και σε σίριαλ στην τηλεόραση καθώς και σε διαφημιστικά σποτ.
     Οι μαθητές της λένε ότι είναι μία θεατρίνα παλαιάς κοπής και μία εξαιρετική δασκάλα.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ



Η Κατερίνα Γιαννάκου είναι σεναριογράφος, και θεατρική συγγραφέας.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Σεναριογραφία: από το Α έως το άπειρο».
Έχει γράψει σειρές για την τηλεόραση («Κούκλες», «Γοργόνες» κλπ.), θεατρικά έργα, ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.
Έχει κάνει master στο σενάριο στο National film and television school (NFTS) και δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τη φετινή χρονιά θα απολαύσουμε την πένα της στο σίριαλ «Η λέξη που δεν λες» που θα προβληθεί στον Alpha.
Μας εξομολογήθηκε ότι είναι απίστευτα ξεχασιάρα και θέλει να της μιλάνε πάντα στον ενικό.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΕΙΜΩΝΑ



Η Αλεξάνδρα Χειμώνα είναι φιλόλογος και ηθοποιός και συνεργάζεται για 7η χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Ελληνική και παγκόσμια μυθολογία», «Global culture and literature», «Ρητορική», «Φιλοσοφία» και «Ποίηση».
Το βιογραφικό της περιέχει βραβεία, πτυχία, 3 ξένες γλώσσες, θεατρικές παραστάσεις.
Οι μαθητές της πάντα απορούν για τις γνώσεις της αλλά κυρίως πώς καταφέρνει και θυμάται τα πάντα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στην καθηγήτρια ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΟΜΜΕΡ



Η Αντιγόνη Πόμμερ είναι συγγραφέας και συνεργάζεται για 7η συνεχόμενη χρονιά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει τα μαθήματα «Λογοτεχνική γραφή», «Αστυνομικό έργο», «Παραμύθι – εφηβική λογοτεχνία», «word – υποτιτλισμός – τυφλό σύστημα».
Τα βιβλία της «Γκρεκίνια», «Η ζωή μου κύκλους κάνει» και «Ο καθρέφτης του φεγγαριού» από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική έχουν εξαντληθεί. Το νέο της βιβλίο «Άρωμα λεμόνι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
Επίσης, είναι υπεύθυνη για τα βιβλία των σπουδαστών που εκδίδονται κάθε χρονιά από τη σχολή σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πηγή».
Οι μαθητές της τη φωνάζουν μανούλα.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη στον καθηγητή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ



 Ο Παναγιώτης Καποδίστριας είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ιδρυτής της σχολής δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.
Τη σπουδαστική χρονιά 2016-17 θα διδάξει το μάθημα «Σενάριο: μεθοδολογία και τεχνικές».
Το βιογραφικό του περιέχει θεατρικές παραστάσεις σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου (Ο βιολιστής στη στέγη, Πλούτος, Άνθρωποι και ποντίκια κ.α.), τηλεοπτικές σειρές (Η νταντά, Επτά θανάσιμες πεθερές, Το κόκκινο δωμάτιο, Εντιμότατοι κερατάδες κ.α.) καθώς και 2 σημαντικά βραβεία από το Columbus state University και το Θέατρο τέχνης του Λονδίνου.
Οι μαθητές του τον φωνάζουν «δασκαλάκο»!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αποτελέσματα λογοτεχνικού διαγωνισμού "50 λέξεις"

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa θα ήθελε να συγχαρεί και τους 136 συμμετέχοντες για τη συμμετοχή τους στον καλοκαιρινό λογοτεχνικό διαγωνισμό "50 λέξεις".

Τα 3 κείμενα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες κοινοποιήσεις G+1 και κερδίζουν υποτροφίες αξίας 3.750 ευρώ, στα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, είναι τα εξής: