Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Νέο σεμινάριο υποκριτικής: βασικές αρχές & τα εργαλεία του ηθοποιού από την Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa

Την Τρίτη 01 Μαρτίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Υποκριτική: βασικές αρχές & ταεργαλεία του ηθοποιού» με καθηγήτρια την Έλενα Δεσύλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa” με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό βιαστείτε!

«Το να μπορείς να εκθέτεις πολλαπλά τον εαυτό σου, προϋποθέτει και να τον ξέρεις» Morris Eric

Λίγα λόγια για το μάθημα:

To συγκεκριμένο σεμινάριο θα μας βοηθήσει, είτε είμαστε αρχάριοι είτε προχωρημένοι, να έρθουμε σε επαφή ή να θυμηθούμε και πάλι, τις βασικές γνώσεις της υποκριτικής τέχνης, τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ηθοποιός αλλά και τα υποκριτικά εργαλεία που διαθέτει. Έτσι θα καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή με τη θεατρική συνθήκη, τον χαρακτήρα που θα ερμηνεύσουμε, με τον συμπρωταγωνιστή μας και τελικά με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι μας φέρει σε επαφή με τις θεμελιώδεις λειτουργίες της υποκριτικής διαδικασίας, όπως δράση – αντίδραση, απεύθυνση και επικοινωνία. Θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του σώματος, του προσώπου, των εκφραστικών μας μέσων και του τρόπου που τα χρησιμοποιούμε τόσο στη σκηνή αλλά και στη ζωή μας. Θα βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους ηθοποιούς, θα μάθουμε να «ακούμε» τον συνομιλητή μας και τελικά θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε την καλύτερη επίδοση ενός ρόλου, ενός χαρακτήρα. Θα γνωρίσουμε τη σωστή εκφορά του λόγου και τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να εκπαιδεύσουμε εκ νέου τα λεκτικά μας μέσα, στην ορθότητα, την ένταση και το χρώμα. Θα μάθουμε να χτίζουμε κομμάτι – κομμάτι έναν ρόλο, ανάλογα με τις ανάγκες που μας ορίζει ο συγγραφέας του έργου και τις απαιτήσεις του σκηνοθέτη μας.

Το σεμινάριο αποτελείται από εντατικές ασκήσεις υποκριτικής, βασισμένες στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού, ασκήσεις ετοιμότητας, ασκήσεις σώματος και μυαλού, ασκήσεις σύνδεσης με τους άλλους, αναπνοές, ασκήσεις συνόλου αλλά και ρόλους πάνω σε κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, στα οποία θα εξασκηθούμε.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

  • Ασκήσεις ενσωμάτωσης, ασκήσεις ατομικές, ασκήσεις συνόλου.
  • Ασκήσεις μνήμης, φαντασίας και συναισθημάτων.
  • Ασκήσεις ύφους.
  • Ασκήσεις ετοιμότητας.
  • Απεύθυνση και επικοινωνία.
  • Σκηνική επαφή – σύνδεση με τους άλλους – επικοινωνία.
  • Μυϊκές ασκήσεις, αισθητηριακές ασκήσεις.
  • Αρχές αυτοσχεδιασμού.
  • Ασκήσεις ορθοφωνίας και αναπνοής.
  • Βασικές λειτουργίες της υποκριτικής διαδικασίας.
  • Δράση – αντίδραση.
  • Κεντρική αλήθεια: στόχος, εμπόδιο, συνειρμός, αντικειμενικός στόχος, status, φαντασία, ενέργεια και δύναμη επιθυμίας.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη 20:00-21:45 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 στο Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο
e-mail: info@tabula.gr

Γνωρίστε την καθηγήτρια του σεμιναρίου πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-bBRlX8zRoI

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: https://tabula.gr/NEW/?page_id=21019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου