Με χαρά ανακοινώνουμε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καραγάνη, ο οποίος θα διδάξει τα σεμινάρια «Stand up comedy: από τη συγγραφή στη σκηνή», «Υποκριτική: οι κώδικες της κωμωδίας» και «Υποκριτική σύγχρονου θεάτρου» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.
Λόγια του καθηγητή: Το θέατρο βασίζεται σε δύο θεμελιώδεις αρχές. Το συναίσθημα και την αλήθεια. Αυτό θα κλιθούμε να εξερευνήσουμε και να μάθουμε. Η σύγχρονη δραματουργία έχει να μας προσφέρει εξαιρετικά έργα, πολυδιάστατους χαρακτήρες και διαχρονικά μηνύματα, τα οποία δεν αφορούν μόνο το θέατρο αλλά κι ολόκληρη την ανθρώπινη φύση.
Σαν εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς από τη χώρα μας, κι όχι μόνο, με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με χαρακτήρες διαχρονικούς, μοναδικά έργα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά μας, και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας και τα συναισθήματά μας, να «ζωντανέψουμε» αυτούς τους χαρακτήρες στη σκηνή.
Η Κωμωδία είναι, ίσως, το δυσκολότερο, είδος θεάτρου. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να μιλάει για πράγματα, καταστάσεις και χαρακτήρες, που το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα είδη. Η σύγχρονη ιστορία μας, σε ό,τι αφορά την κωμωδία, έχει να μας επιδείξει σημαντικούς δημιουργούς, με εξαιρετικά κείμενα γεμάτα ψυχή και ολοζώντανους χαρακτήρες. Θα εστιάσουμε, λοιπόν, στην διαφορετική προσέγγιση του ηθοποιού, όταν καταπιάνεται με κωμικά κείμενα, εξερευνώντας παράλληλα την αλήθεια πίσω από την ατάκα, τη ζωή πίσω από τον ρόλο, κι όλα αυτά με έναν υπέρτατο σκοπό: το γέλιο. Θα ασχοληθούμε σε πρώτη φάση με την Υποκριτική της Κωμωδίας, πάνω σε σύγχρονα κείμενα, κυρίως Ελλήνων, αλλά και ξένων δημιουργών, για να συνεχίσουμε έπειτα με την Υποκριτική πάνω σε κείμενα που η κωμωδία και το δράμα συνταιριάζονται.
Ο Κωνσταντίνος Καραγάνης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Πέρασε στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν τελείωσε ποτέ, γιατί δεν τον άφησε η αγάπη του για τo θέατρο και τον κινηματογράφο.
Το 2008, ξεκινάει τις σπουδές του στην υποκριτική, δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς του χώρου, με την οποία ασχολείται από τότε σε επαγγελματικό επίπεδο, πάνω και κάτω από τη σκηνή, μπροστά και πίσω από την κάμερα. Έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως τη Ζωή Ρηγοπούλου, την Ελένη Γερασιμίδου, τον Παντελή Καναράκη, τον Νίκο Κούνδουρο, τον Χάρη Σώζο, την Έλντα Πανοπούλου, τον Γιάννη Πάριο, τον Χρήστο Δήμα, τον Γιάννη Σμαραγδή, τον Στέφανο Μπλάτσο κ.ά. Την ίδια χρονιά ξεκινάει να εργάζεται επαγγελματικά ως κινηματογραφικός συντάκτης σε έντυπα και ψηφιακά περιοδικά.
Το stand up comedy, μπαίνει στη ζωή του το 2012, με την πρώτη του απόπειρα, το «Ραντεβού στα Γκαβά», να παίρνει 2 φορές παράταση παραστάσεων. Η δεύτερη stand up comedy δουλειά του, το «I Love 90’s», παρουσιάστηκε το 2014 για πρώτη φορά, στην Αθήνα, και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η οποία παίζεται ακόμα και σήμερα. Έκτοτε, δουλειές του έχουν παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, με την υπογραφή του στην συγγραφή κειμένων, τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση.
Γνωρίστε τον καθηγητή της σχολής πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Stand up comedy: από τη συγγραφή στη σκηνή» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική: οι κώδικες της κωμωδίας» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική σύγχρονου θεάτρου» πατώντας εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου