Με χαρά ανακοινώνουμε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την καθηγήτρια Μαρία Σβαρνια, η οποία θα διδάξει τα σεμινάρια «Ερμηνεία της σκοτεινής τέχνης», «Ιστορία των κόμιξ και των κινουμένων σχεδίων», «Ποίηση και φιλοσοφία», στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.
Λόγια της καθηγήτριας: Πόσα γνωρίζουμε για την συναρπαστική ιστορική διαδρομή των κόμιξ (comics), των εικονογραφημένων / εικαστικών μυθιστορημάτων (graphic novels), των κινουμένων σχεδίων (animation), καθώς και των υποκατηγοριών τους; Τι σημαίνει εικονογραφημένη αφήγηση; Ποια η διαφορά της από την ζωγραφική; Πότε και πως ξεκίνησε να κινείται η εικόνα;
Στόχος του σεμιναρίου είναι το να μπορέσουν οι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με την συγκεκριμένη θεματολογία, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτήν, να εμπλουτίσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους και να διευρύνουν την κριτική τους σκέψη όσον αφορά στην εναλλακτική ιστορία.
Ποια η σημασία και η σημαντικότητα των λέξεων; Έχουν τα λόγια προεκτάσεις και επιπτώσεις στην ζωή μας; Ποια η πορεία του λόγου και του λυρικού λόγου στον χρόνο; Ποια η ιστορία τους και ποια η διαχρονική τους επιρροή; Πως μπορούμε να αναπτύξουμε φιλοσοφική σκέψη;
Μέσα από τα σεμινάρια θα δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να γνωρίσουν την ιστορία επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων, προσώπων, βιβλίων, ναών και καθεδρικών ναών, τόπων ταφής, μαντείων, έργων τέχνης και πολλών ακόμα τοποθεσιών και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, που συνδέονται με αιματηρές ιστορίες, μύθους, θρύλους, αστικούς μύθους και μυστήριο.
Η Μαρία Σβαρνιά είναι πτυχιούχος Ιστορικός Τέχνης (BA (Hons) in Humanities with Art History, Οpen University Μεγ. Βρετανίας), πτυχιούχος Μουσειολόγος (MSc in Μuseum Studies, School of Museum Studies, University of Leicester, Μεγ. Βρετανίας) και υποψήφια διδάκτορας Μουσειολογίας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει επίσης στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Didacta. Έχει συνεργασθεί με αρκετά λαογραφικά μουσεία, έχει δημιουργήσει την Λαογραφική Συλλογή Μαραθώνα και επίσης ασχολείται με το marketing των μουσείων και την Δύσκολη Κληρονομιά. Επιπλέον, είναι επιστημονική ερευνήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στον τομέα της μουσειολογίας, διεξάγει σεμινάρια ιστορίας της τέχνης και αρθρογραφεί σχετικά με την ιστορία της τέχνης και την μουσειολογία.
Γνωρίστε την καθηγήτρια πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ερμηνεία της σκοτεινής τέχνης» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ιστορία των κόμιξ και των κινουμένων σχεδίων» πατώντας εδώ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ποίηση και φιλοσοφία» πατώντας εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου