Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η Αναστασία Κουρή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 5η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και γραφίστρια Αναστασία Κουρή, η οποία  θα διδάξει τα σεμινάρια «Σκηνοθεσία θεάτρου», και «Ηλεκτρονική εικονογράφηση» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Tα δύο διαφορετικά σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα σε βοηθήσουν, είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος, να μάθεις ή να θυμηθείς την τέχνη της σκηνοθεσίας αλλά και της ηλεκτρονικής εικονογράφησης. Ο σκηνοθέτης έχει πολλούς και σύνθετους ρόλους κατά την προετοιμασία μίας θεατρικής παράστασης. Είναι αυτός που θα χαλιναγωγήσει τις άναρχες σκέψεις και εικόνες, θα δρομολογήσει το όραμα και θα οδηγήσει στον τελικό στόχο. Είναι ο άνθρωπος κλειδί που θα ψυχογραφήσει, εμπνεύσει και καθοδηγήσει όλους τους συντελεστές προκειμένου να δώσει ένα σωστά δομημένο αποτέλεσμα. Πέρα από τη δημιουργικότητα του και την φαντασία του, η οποία στη διάρκεια των μαθημάτων θα διευρυνθεί, θα πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος και εκπαιδευμένος.

Αντίστοιχα και ο γραφίστας είναι ο άνθρωπος που επιμελείται την εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα μίας φωτογράφισης, ενός εξωφύλλου, μία αφίσας ή ότι άλλο. Το μόνο που αρκεί είναι όρεξη και φαντασία.

Η Αναστασία Κουρή σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ Art & Design College και ηλεκτρονική σχεδίαση εντύπων, στο δημόσιο ΙΕΚ Αιγάλεω. Για 20 χρόνια εργάστηκε ως γραφίστρια σε εκδοτικούς οίκους, περιοδικά και διαφημιστικές εταιρίες με ειδίκευση στην σελιδοποίηση και στην επεξεργασία φωτογραφίας.

Την σπουδαστική χρονιά 2018 – 2019 δίδαξε για πρώτη φορά το μάθημα της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και από τότε συνεργάζεται αποκλειστικά με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa.

Σπούδασε και αποφοίτησε από το τμήμα υποκριτικής του εργαστηρίου Tabula Rasa ενώ παράλληλα συμμετέχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “ΣυνΕπιβάτες”

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σκηνοθεσία θεάτρου» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Ηλεκτρονική εικονογράφηση» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου