Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με το σκηνοθέτη Δημήτρη Πλατανιά, ο οποίος θα διδάξει το σεμινάριο «Σκηνοθεσία: δημιουργώντας μία ταινία» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Λέμε τις ιστορίες μας μέσω της εικόνας. Οι εικόνες μας, αναδημιουργούν την ζωή μέσω της κίνησης. Μεγεθύνουμε, αλλά ταυτόχρονα κρατάμε την απόσταση. Καταφέρνουμε έτσι να δημιουργήσουμε μια νέα μορφή ζωής. Που έχει τους δικούς της κανόνες, ρυθμούς, ιδιωματισμούς, ένα δικό της πρίσμα μέσα από το οποίο ο θεατής βλέπει τον κόσμο μας. Πως φτάνουμε ως εδώ όμως; Η τελική εικόνα αποτελείται από πολλά κομμάτια. Από το κείμενο, τους ηθοποιούς, το συνεργείο… Ακόμα και η διαδικασία της παραγωγής είναι κομμάτι αυτού του συνόλου, όπως είναι και οι σχέσεις όλων αυτών των συνεργατών μεταξύ τους. Μαζί θα μάθουμε πως ακριβώς λειτουργούν όλα αυτά τα κομμάτια και μέσα από την πρακτική εφαρμογή θα ανακαλύψουμε ποιος είναι ο ρόλος μας μέσα στο σύνολο αυτό. Ώστε, στο τέλος αυτό που φανταζόμαστε να γίνει εικόνα.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή Αθηνών Γεώργιου Θεοδοσιάδη το 2003. Μόλις στο δεύτερο έτος της σχολής στα 21 του χρόνια σκηνοθέτησε και έγραψε την πρώτη του παράσταση με τίτλο “Memento Mori” που ανέβηκε για δύο χρόνια στο Θέατρο Βικτώρια. Από τότε έχει σκηνοθετήσει και έχει κάνει παραγωγή σε πάνω από 80 music videos και 40 διαφημιστικές καμπάνιες και τηλεοπτικά σποτς. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, οι Onirama, ο Σάκης Ρουβάς, οι Μέλισσες και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα από το ελληνικό μουσικό στερέωμα. Στον χώρο της διαφήμισης έχει σκηνοθετήσει και έχει κάνει την παραγωγή για γνωστές εταιρείες όπως  Cosmote, Amstel, Adidas και Nestle. Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έκανε το 2015 με την κωμική σειρά “Οι Άσφαιροι” στον Alpha, στο οποίο πέρα από την σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο.  Από το 2017 μέχρι το 2020 δίδασκε μαθήματα σκηνοθεσίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Σκηνοθεσία: δημιουργώντας μία ταινία» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου