Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Η Μαρία Τζαμπούρα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την εικαστικό Μαρία Τζαμπούρα, η οποία θα διδάξει το σεμινάριο «Εικονογράφηση comic - cartoon»  στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Τi είναι κόμικ; Είναι η αφήγηση μιας ιστορίας σε εικόνες, σε καρέ. Μπορεί ο καθένας να φτιάξει κόμικ; Αν έχεις φαντασία και σου αρέσει να λες και να φτιάχνεις ιστορίες, τότε ο Τεν Τεν, ο Σούπερμαν, ο Σνούπυ και εγώ έχουμε την απάντηση!

Αν έχεις την ανάγκη και τη διάθεση να πεις μια ιστορία χρησιμοποιώντας εικόνες, τότε, ναι, μαζί, θα μπούμε στον κόσμο της τέχνης και της τεχνικής της δημιουργίας κόμικ. Θα μάθουμε βήμα – βήμα να στήνουμε τους δικούς μας χάρτινους ήρωες και να αφηγούμαστε / φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες σε χαρτί.

Μέχρι το τέλος των μαθημάτων θα έχεις εξοικειωθεί με τα υλικά, τις τεχνικές και τον τρόπο δημιουργίας κόμικ.

Η Μαρία Τζαμπούρα σπούδασε Γραφικές Τέχνες στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University, Λονδίνο.

Σκιτσογράφος, εικονογράφος, εργάζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά έντυπα και εκδοτικούς οίκους από το 1995. (“ΤΟ ΒΗΜΑ”, “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, “BOOKPRESS“, εκδόσεις Παπαδόπουλος, εκδόσεις Πατάκη, εκδόσεις Κέδρος, εκδόσεις Vakxikon κ.α.).

Το 2002, ύστερα από πρόσκληση του Nice Convention and Visitors Bureau Of  Nice (France), συμμετείχε σε διαγωνισμό μαζί με άλλους σκιτσογράφους ευρωπαϊκών εφημερίδων, όπου και διακρίθηκε. Τα σκίτσα της επιλέχθηκαν και έγιναν άρμα αλλά και αφίσα για το Nice Carnival 2002.

Το 2006 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου, για το βιβλίο  “Φίλοι; Φως φανάρι”, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.

Γνωρίστε την καθηγήτρια της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Εικονογράφηση comic - cartoon» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου