Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Ο Παναγιώτης Τζαφέρης στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Παναγιώτη Τζαφέρη, ο οποίος θα διδάξει τα σεμινάρια «Υποκριτική: αναζήτηση του ρόλου» και «Υποκριτική αρχαίου θεάτρου» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Το θέατρο είναι από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης και ο υποκριτής το βασικό εργαλείο και εκφραστής της τέχνης αυτής, ακολούθησε την εξέλιξη του θεάτρου. Η υποκριτική μετουσιώθηκε σε ύψιστη μορφή έκφρασης με οριοθετημένα, δομημένα βήματα και τεχνικές που οι μεγάλοι δάσκαλοι μας πρόσφεραν απλόχερα. Ο κάθε ρόλος αποτελεί ταξίδι αναζήτησης στο χωροχρόνο που ζούμε αλλά πρωτίστως αναζήτηση του ίδιου μας του εαυτού. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την συναισθηματική μας μνήμη, δηλαδή τις εμπειρίες μας, τα συναισθήματά μας, την σωματική μας δράση και το μαγικό ΑΝ ως γέφυρα ανάμεσα στην αλήθεια της ζωής και την σκηνική αλήθεια, όχι ως μια τυχαία έμπνευση αλλά σαν αποτέλεσμα συνειδητής εργασίας.

O Παναγιώτης Τζαφέρης είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Κώστα Καζάκου. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη , την Ελένη Σκότη και τον Michael Seibel.

Έχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός σε παραστάσεις αρχαίου, κλασικού αλλά και μοντέρνου ρεπερτορίου.

Επίσης, έχει παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Έχει διδάξει στο θεατρικό εργαστήρι Χαλκίδας, έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις ενώ το 2020 υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του bio- Mechanical Festival.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική: αναζήτηση του ρόλου» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική αρχαίου θεάτρου» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου