Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ο Γιάννης Σίννης στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον κιθαρίστα, συνθέτη και στιχουργό, Γιάννη Σίννη, ο οποίος θα διδάξει το σεμινάριο «Στιχουργική», στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Η μέγιστη χαρά ενός στιχουργού είναι η ακρόαση του έργου του σε μορφή τραγουδιού. Ο στίχος είναι η πιο προσωπική σύνθεση έκφρασης του μυαλού, της καρδιάς και της ψυχής. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτή την διαδικασία ολοκλήρωσης. Υπάρχουν όμως δρόμοι και μονοπάτια που ακολουθώντας τα πληρούμε τις προϋποθέσεις να νιώσουμε σαν στιχουργοί τη μέγιστη χαρά. Έχουμε την δύσκολη τύχη να διαθέτουμε ένα πάμπλουτο λεξικό – φαρέτρα στο έργο μας, την Ελληνική Γλώσσα. Η αναδρομή στην παρακαταθήκη των μεγάλων Ελλήνων στιχουργών και συνθετών σε συνδυασμό με τη μελέτη του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού έντεχνου και εμπορικού καθώς και η προβολή της κατάστασης της μουσικής μας βιομηχανίας θα συντελέσει στη διαμόρφωση μιας άποψης και στάσης ικανής στον νέο στιχουργό να προσφέρει το έργο του».

Στίχους του Γιάννη Σίννη έχουν ερμηνεύσει οι: Βασίλης Σκουλάς, Βασίλης Καρράς, Θέμης Αδαμαντίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Κωστας Καραφώτης,  Καίτη Γαρμπη, Θωμαής Απέργη, Μελιsses, Βαγγέλης Κονιτόπουλος κλπ.

Εκτός δισκογραφίας, τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι: Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Κιάμος, Κώστας Αγέρης κλπ. Το τραγούδι του με τίτλο: “Να μου μιλάς στον ενικό”, με την ερμηνεία της Καίτης Γαρμπή, επιλέχθηκε για βασικό της σειράς “Προδοσίες” του ΣΚΑΪ.

Γνωρίστε τον καθηγητή της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Στιχουργική» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου