Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Η Έλενα Δεσύλλα στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 6η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με την ηθοποιό και παιδαγωγό, Έλενα Δεσύλλα, η οποία  θα διδάξει τα σεμινάρια «Υποκριτική στο μονόλογο: προετοιμασία για ακροάσεις», «Αυτοσχεδιασμός και θεατρικό παιχνίδι», «Υποκριτική: Playback theater» και «Υποκριτική: βασικές αρχές και τα εργαλεία του ηθοποιού» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια της καθηγήτριας: Tα σεμινάρια που θα κάνουμε παρέα θα σε βοηθήσουν, είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος, να έρθεις σε επαφή ή να θυμηθείς και πάλι, τις βασικές γνώσεις της υποκριτικής τέχνης, τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ηθοποιός αλλά και τα υποκριτικά εργαλεία που διαθέτει. Έτσι θα καταφέρεις να έρθεις σε επαφή με τη θεατρική συνθήκη, τον χαρακτήρα που θα ερμηνεύσεις, με τον συμπρωταγωνιστή σου και τελικά με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Το θέατρο υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον. Οι ηθοποιοί μιλούν, βαδίζουν, εκφράζουν ιδέες και φανερώνουν πάθη ακριβώς όπως όλοι στις ζωές μας. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι μέσω ασκήσεων υποκριτικής βασισμένες στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού παιχνιδιού, να αναπτύξεις τα εκφραστικά σου μέσα. Να κατανοήσεις τη λειτουργία του σώματος στην καθημερινή ζωή και τον τρόπο να το εντάξεις στο θέατρο για την καλύτερη σύνθεση ενός ρόλου. Θα διδαχθείς τον αυθορμητισμό, την απελευθέρωση, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα θα θυμηθείς το παιχνίδι. Τέλος θα δοθεί βάση στην καλλιέργεια ενός πνεύματος ομαδικότητας, επικοινωνίας και σκηνικής σύνθεσης.

Γιατί λοιπόν αυτοσχεδιάζουμε; Καταρχάς, για να δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα, μία σχέση, για να νιώσουμε όλοι άνετα, για να μπορέσει καθένας από την ομάδα να σηκωθεί και να καθίσει χωρίς αυτό να είναι μία δοκιμασία.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν επιλογή ρεπερτορίου, διδασκαλία και σκηνοθεσία σ’ επιλεγμένα κείμενα, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις ορθοφωνίας και συγκέντρωσης. Επίσης, ασκήσεις φωνητικής και ασκήσεις κίνησης – γλώσσας του σώματος.

Η Έλενα  Δεσύλλα σπούδασε βρεφονηπιοκόμος αλλά την κέρδισε η υποκριτική, αφού αμέσως μετά σπούδασε στην ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος. Για δύο χρόνια ήταν στο studio υποκριτικής «υπό το μηδέν» του Νίκου Καραγέωργου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με μεγάλους δασκάλους της υποκριτικής.

Με το πέρας των σπουδών της στη σχολή βρεφονηπιοκομίας, εργάστηκε για δύο χρόνια σε παιδικούς σταθμούς και ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών αλλά και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα όταν αποφοίτησε από την δραματική σχολή, ξεκίνησε την παράδοση μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού, σε παιδιά και ενήλικες, δραστηριότητα που συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιωματικής εκπαίδευσης, όπως το βιωματικό σχολείο.

Γνωρίστε την καθηγήτρια της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική στο μονόλογο: προετοιμασία για ακροάσεις» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Αυτοσχεδιασμός και θεατρικό παιχνίδι» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική: Playback theater» πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Υποκριτική: βασικές αρχές και τα εργαλεία του ηθοποιού» πατώντας εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου