Μήπως ήρθε η ώρα να γράψεις τη δική σου ιστορία;

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ο Πανταζής Τσέλιος στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa"

Με χαρά ανακοινώνουμε, για 5η συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία του εργαστηρίου Tabula Rasa με τον εικαστικό Πανταζή Τσέλιο, ο οποίος θα διδάξει το σεμινάριο «Δημιουργική εικονογράφηση και σχέδιο» στον Φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων 2022.

Λόγια του καθηγητή: Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα επιχειρήσουμε την εισαγωγή στον ατελείωτο και φανταστικό κόσμο της εικονογράφησης. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με τη θεωρητική πλευρά και τα  ζητήματα της εικονογράφησης όσο και με την πρακτική / τεχνική πλευρά και τους τρόπους εφαρμογής και χρησιμότητας μια εικονογραφικής παράστασης.

Θα μάθεις τη σπουδαιότητα της εικόνας και τους κανόνες που απαρτίζουν την αφηγηματικότητα μια παραστατικής σύνθεσης. Θα γνωρίσεις την ιστορία της εικονογραφικής τέχνης από την αρχή του ανθρώπινου πολιτισμού μέχρι και σήμερα. Θα προσεγγίσεις τα διάφορα υλικά και τεχνικές για την παράγωγη του έργου σου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχεις λάβει έναν όγκο γνώσεων ο οποίος με βάση την προσωπική σου επιμονή θα σε καθιστά ικανό να εικονογραφήσεις μια ιστορία με ευκολία, αλλά και να μπορείς να αναγνωρίσεις τους τρόπους εφαρμογής της εν λόγω εικονογραφικής τέχνης.

Ο Πανταζής Τσέλιος σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητή το Γιάννη Γουρζή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Κύρια ενασχόληση του είναι η χαρακτική και η τέχνη του βιβλίου.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα βιβλιοδεσίας, παραδοσιακής τυπογραφίας και τέχνης του βιβλίου, χαρακτικής, και animation και έχει ασχοληθεί με την διδακτική των εικαστικών τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και σε μία ατομική.

Γνωρίστε τον καθηγητή της σχολής πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την περιγραφή του σεμιναρίου «Δημιουργική εικονογράφηση και σχέδιο» πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου